forex trading logo

  • Πρώτες βοήθειες με σκίτσα
  • Το δάσος
  • Το φαράγγι της Αγίας Ειρήνης
  • Οι μάχες των Περσικών πολέμων
  • Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης
Previous Next
Ετήσια Ανασκόπηση

Η Ετήσια ανασκόπηση του Γυμνασίου Πλατανιά, περιλαμβάνει άρθρα που παρουσιάζουν δραστηριότητες και γεγονότα που συνέβησαν το σχολικό έτος αναφοράς. Τα κείμενα συγκεντρώνονται κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, η θεματολογία αποφασίζεται τον μήνα Ιούνιο και η στοιχειοθεσία γίνεται τον μήνα Ιούλιο. Τον Σεπτέμβριο της νέας σχολικής χρονιάς το έντυπο βγαίνει από το τυπογραφείο και μοιράζεται στους μαθητές και τις μαθήτριες του Γυμνασίου την πρώτη μέρα των μαθημάτων.



Χρυσαλλίδα τ.13 [2022-2023] PDF Print E-mail
Written by Παπαστάμος Βασίλης   
Saturday, 23 January 2021 13:50
Share

Στο 13ο τεύχος της Χρυσσαλίδας παρουσιάζουμε τη μεγάλη συναυλία που δώσαμε τον Μάιο του 2023 στο Μινώα Palace στο πλαίσιο της Erasmus συνεργασίας μας με σχολεία από τη Μάλτα και την Ιταλία. Μια ακόμα συνεργασία Erasmus για την κλιματική αλλαγή με τα ταξίδια που έγιναν γι αυτή. Επιμορφώσεις τους εκπαιδευτικού προσωπικού, το εσωτερικό πρωτάθλημα των τμημάτων, τη συμμέτοχή του σχολείου στην 2η  έκθεση σχολικών δραστηριοτήτων του Δήμου Πλατανιά, στην Άνοιξη της Κοραή, στο φεστιβάλ "ΗΜΕΡΕΣ ΜΝΗΜΗΣ Κοντομαρί 2023" και στο συνέδριο "Μαθητές σε ρόλο διπλωμάτη". . Παρουσιάζονται επίσης οι δραστηριότητες του σχολείου, τις νέες εκδόσεις του σχολείου, το πρόγραμμα "Ενεργώ ως πολίτης". Φιλοξενούμε τέλος μια μεγάλη συνέντευξη του Μαθιού Φραντζεσκάκη από το Chania Film Festival

[Σε μορφή pdf]

Last Updated on Monday, 18 December 2023 13:39
 
Χρυσαλλίδα τ.12 [2021-2022] PDF Print E-mail
Written by Παπαστάμος Βασίλης   
Saturday, 23 January 2021 13:50
Share

Στο 12ο τεύχος της Χρυσσαλίδας οι μαθητές μας παρουσιάζουν μια μεγάλη συνέντευξη του Δημάρχου του Πλατανιά κ. Γιάννη Μαλανδράκη.  Ο Δήμαρχος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έγκαιρη παράδοση του σχολείου μετά από μία μεγάλη και εις βάθος παρέμβαση συντήρησης που έγινε το καλοκαίρι. Παρουσιάζονται επίσης οι δραστηριότητες του σχολείου, τα ταξίδια με τα προγράμματα erasmus της περασμένης χρονιάς, τις νέες εκδόσεις του σχολείου, το πρόγραμμα "Ενεργώ ως πολίτης", τις δράσεις εθελοντισμού και την ομάδα Beach Volley του σχολείου. Αναδημοσιεύει από το μαθητικό περιοδικό "Αλλά ζω" του Γυμνασίου μας τη συνέντευξη της φιλολόγου και συγγραφέως κας Λίλας Τρουλινού και τέλος παρουσιάζει το ημερολόγιο της μαθήτριάς μας Βάγια Βομβολάκη τις μέρες που κατάφερε να κατακτήσει μετάλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα jiu-jitsu στο Abu Dhabi!!

[Σε μορφή pdf]

Last Updated on Sunday, 06 November 2022 22:45
 
Χρυσαλλίδα τ.11 [2020-2021] PDF Print E-mail
Written by Παπαστάμος Βασίλης   
Saturday, 23 January 2021 13:50
Share

Το 11ο τεύχος της Χρυσαλλίδας φιλοξενεί ένα μεγάλο αφιέρωμα στην Πανδημία του covid-19. Μέσα από εργασίες των μαθητών του σχολείου παρουσιάζονται και αναλύονται ο τρόπος λειτουργίας των self test και των εμβολίων, η αλλαγή στην καθημερινότητα των μαθητών, μια νέα σχολική δομή για εκπαιδευτικούς και μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, καθώς και μια ιστορική αναδρομή σε άλλες πανδημίες. Ακολουθεί η μελέτη θεμάτων που αφορούν την τοπική ιστορία και παράδοση με την παρουσίαση της εκτέλεσης αμάχων στο χωριό Κοντομαρί την έρευνα για τον Χατζημιχάλη Γιάνναρη που ξεκίνησε τη σχολική χρονιά 2020-2021 και θα συνεχιστεί και τις επόμενες αλλά και τα τοπικά έθιμα του Πάσχα. Στο τρέχον τεύχος παρουσιάζουμε τη δημιουργικότητα των μαθητών μας μέσα από τις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες με ζωγραφιές, φωτογραφίες, και ψηφιακή δημιουργία μουσικής, τις προγραμματιστικές τους δεξιότητες, και τις αθλητικές τους δραστηριότητες. Γίνετε επίσης παρουσίαση των δραστηριοτήτων τοων προγραμμάτων Erasmus+ που τρέχουν στο σχολείο καθώς επίσης και δράσεις όπως η παρασκευή παραδοσιακού γιαουρτιού ή η επιμόρφωση σε πρώτες βοήθειες που έγιναν τη φετινή σχολική χρονιά. Η μεγάλη συνέντευξη που φιλοξενεί το 11ο τεύχος της Χρυσσαλίδας στον Γιάννη Μερμίγκη, αθλητή της Εθνικής ομάδας μπάσκετ Εφήβων και πρώην μαθητή του γυμνασίου μας, έγινε από τον μαθητή Μιχάλη Καλλιπολίτη. 

[Σε μορφή pdf]

Last Updated on Wednesday, 15 December 2021 14:21
 
Χρυσαλλίδα τ.10 [2019-2020] PDF Print E-mail
Written by Παπαστάμος Βασίλης   
Saturday, 23 January 2021 13:50
Share

Στο 10ο τεύχος της Χρυσαλλίδας, αποτυπώνονται οι περιπέτειες του Γυμνασίου Πλατανιά από το καλοκαίρι του 2019 έως το καλοκαίρι του 2020. Οι Εργασίες αποκατάστασης του κτηρίου που ξεκίνησαν καθυστερημένα τον Αυγουστο του 2019 μας ανάγκασαν να μετακομίσουμε σε δύο κτήρια στο γειτονικό χωριό του Ταυρονίτη για τρείς μήνες! Οι σεισμοί τον Δεκέμβριο του 2019 τραυμάτισαν το κτήριο του Γυμνασίου με αποτέλεσμα δύο αίθουσες να μην χρησιμοποιούνται για άλλους 3 μήνες έως ότου αποκατασταθεί το πρόβλημα. Τον Μάρτιο του 2020 μαζί με την υπόλοιπη Ελλάδα το σχολείο μπήκε σε καραντίνα και τα τηλεμαθήματα άρχισαν! Μέσα σε όλα αυτά βρήκαμε το χώρο και για ευχάριστες ειδήσεις... Τα προγράμματα erasmus που τρέχουν στο σχολείο και μας συνδέουν με συνεργασίες με άλλα ευρωπαϊκά σχολεία συνέχισαν, οι λογοτεχνικές και καλλιτεχνικές αναζητήσεις των μαθητών μας επίσης! Η εθελοντική ομάδα "Νοιάζομαι και δρω" του σχολείου έφερε τους μαθητές κοντά σε δράσεις αλληλεγγύης, πρώτων βοηθειών, ανακύκλωσης, και κατασκευών. Τέλος οι μαθητές Νίκος Σπυριδάκης και Γιάννης Διακόπουλος έκαναν μια πολύ ενδιαφέρουσα τηλεσυνέντευξη με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Εφήβων και ρέκορντμαν στην κολύμβηση Παπαστάμο Απόστολο! 

[Σε μορφή pdf]

Last Updated on Tuesday, 26 January 2021 11:53
 
Χρυσαλλίδα τ.9 [2018-2019] PDF Print E-mail
Written by Παπαστάμος Βασίλης   
Saturday, 23 January 2021 13:50
Share

Το Γυμνάσιο Πλατανιά ανοίγει την πόρτα στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus και στη συνεργασία με Ευρωπαϊκά σχολεία! Οι καταστροφικές πλημύρες που χτύπησαν τον Πλατανιά το Φεβρουάριο του 2019 καταγράφονται και παρουσιάζονται στη Χρυσαλίδα από τον Αντώνη Μαυρογεννάκη. Οι μαθητές σχεδιάζουν τις νέες αθλητικές εμφανίσεις του σχολείου! Παρουσιάζονται επίσης η συμμετοχή των μαθητών του σχολείου στο Φεστιβάλ φυσικών επιστημών, στο δίκτυο μαθητικού εθελοντισμού, στο chania Film Festival, στην άνοιξη καλλιτεχνικής δημιουργίας με τη θεατρική ομάδα, η περιβαλλοντική ομάδα και η εκδρομή στο ΚΠΕ Θέρμου, η εκδρομή της Γ' Γυμνασίου στην Αθήνα και καλλιτεχνικές δημιουργίες των μαθητών με κείμενα, ζωγραφιές και φωτογραφίες.Τέλος η μαθήτρια Ζωή Κουτσογιαννάκη παρουσιάζει συνέντευξη από την πιστοποιημένη "εκφωνήτρια" νοηματικής και εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής του σχολείου κα Μαρία Σημαντηράκη, για την νοηματική γλώσσα.   

[Σε μορφή pdf]

Last Updated on Tuesday, 26 January 2021 12:25
 
Χρυσαλλίδα τ.8 [2017-2018] PDF Print E-mail
Written by Παπαστάμος Βασίλης   
Saturday, 23 January 2021 13:50
Share

Η υπέροχη εικονογράφηση της Μαρίας Μαυρογέννη για την ιστορία του Μικρού Πρίγκιπα κυριαρχεί στη θεματολογία του 8ου τεύχους της Χρυσαλλίδας! Εντυπωσιακή επίσης είναι η κατασκευή του Προσομοιωτή σεισμών από ομάδα του εκπαιδευτικών και μαθητών του σχολείου για τη συμμετοχή τους στις εργασίες του Ελληνικού τμήματος του Ευρωπαϊκού μαθητικού κοινοβουλίου των επιστημών.Το δικό τους χώρο στις σελίδες της Χρυσαλίδας βρίσκουν οι σχολικές μαθητικές  ομάδες : Φωτογραφίας, Ρομποτικής, Εθελοντισμού, Προγραμματισμού συσκευών Android, Κινηματογραφιστών και θεάτρου.Τέλος ο μαθητής μας Γιάννης Μερμίγκης, μέλος της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ Παίδων, κάνει μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στον, πρώην μαθητή του σχολείου και παίχτη της Εθνικής Ομάδας Χαντμπολ, Μανώλη Λαδάκη

[Σε μορφή pdf]

Last Updated on Tuesday, 26 January 2021 12:23
 
Χρυσαλλίδα τ.7 [2016-2017] PDF Print E-mail
Written by Παπαστάμος Βασίλης   
Saturday, 23 January 2021 13:50
Share

Το τεύχος αυτό κυκλοφορεί με ένα καταπληκτικό κόμικ ως ένθετο. Είναι η δουλειά της μαθήτριας του Γυμνασίου Πλατανιά Πάμελα Πέτκοβα που εικονογράφησε το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου "Είναι πλέον Ειρήνη"! Πέρα από αυτό το τεύχος περιλαμβάνει άρθρα από την πολυποίκιλη δραστηριότητα του σχολείου τη χρονιά 2016-2017. Αφιέρωμα στη "Μάχη της Κρήτης" συνεργασία με σχολείο της Φινλανδίας, εντυπώσεις από επίσκεψη σε έκθεση μοντέρνας τέχνης, η εκδρομή της Γ' γυμνασίου στην Αθήνα, η αθλητική εβδομάδα στο σχολείο, οι δραστηριότητες της Περιβαλλοντικής ομάδας και της ομάδας εθελοντών του σχολείου "Νοιάζομαι και δρώ" τα αθλητικά νέα του σχολείου κι ένα αφιέρωμα στην Παλιά πόλη των Χανίων που προέκυψε από την εκπαιδευτική εκδρομή της Α' Γυμνασίου.Ιδιαίτερα ενδιαφέρον ήταν το αφιέρωμα στο λογοτεχνικό έργο του Χανιώτη Βουλευτή και γιατρού, Κωστή Χιωτάκη, αλλά και οι λογοτεχνικές προσπάθειες των μαθητών και μαθητριών του σχολείουΤέλος οι ομάδες φυσικών επιστημών και ρομποτικής έκαναν αισθητή την παρουσία τους στις εκθέσεις που συμμετείχαν!

[Σε μορφή pdf]

]

Last Updated on Saturday, 23 January 2021 15:45
 
Χρυσαλλίδα τ.6 [2015-2016] PDF Print E-mail
Written by Παπαστάμος Βασίλης   
Saturday, 23 January 2021 13:50
Share

Το σχολικό έτος 2015-2016 στο Γυμνάσιο Πλατανιά συμβαίνουν πολλά και ωραία πράγματα! Η κινηματογραφική ομάδα παρουσιάζει το Ντοκιμαντέρ για το καταφύγιο του Πλατανιά. Μια καταπληκτική δουλειά που από τότε παρουσιάζεται στους επισκέπτες του καταφυγίου Μουσείου ενώ προβάλετε ανά τακτά διαστήματα στο Cosmote History Chanel. Η ρομποτική ομάδα παρουσιάζει εντυπωσιακές κατασκευές με εκείνη που ξεχωρίζει να είναι αυτή του ρομποτικού μπασκετμπολίστα! Η λογοτεχνική δουλειά των μαθητών του σχολείου ξεχωρίζει με το αφιέρωμα στην Θάλεια Καλιγιάννη και τη συμμετοχή στις εργασίες της εκπαιδευτικής ημερίδας με τίτλο: «Ο Δομίνικος που έγινε EL GRECO" που διοργάνωσε η Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης. Οι ομάδες φυσικών επιστήμών του σχολείου συμμετέχουν στη "Γιορτή Φυσικών Επιστημών" στα Χανιά και παρουσιάζουν επίσης μια πρόταση εξοικονόμησης χρημάτων και ενέργειας μέσα από απλές παρεμβάσεις στο σχολικό χώρο!    

[Σε μορφή pdf]

Last Updated on Saturday, 23 January 2021 15:26
 
Χρυσαλλίδα τ.5 [2014-2015] PDF Print E-mail
Written by Παπαστάμος Βασίλης   
Saturday, 23 January 2021 13:50
Share

Το σχολικό έτος 2014-2015 το Γυμνάσιο Πλατανιά γιορτάζει τα 30 χρόνια λειτουργίας. Και το γιορτάζει με τον καλύτερο τρόπο! Με τρεις βραβεύσεις! Οι δύο πρώτες από τον 1ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Δημοσιογραφικών Δεξιοτήτων «Λευτέρης Δασκαλάκης». Βραβεύτηκε η σχολική μας εφημερίδα «Χρυσαλλίδα». Επίσης, ειδικό βραβείο μαθητικής λογοτεχνίας δόθηκε στην Α΄ Τάξη του Γυμνασίου Πλατανιά για τη συλλογή διηγημάτων ("Του Δάσους και της Θάλασσας") και ποιημάτων ("Μικροί Βιοπαλαιστές"), που έγραψαν οι μαθητές της πρώτης. Η τρίτη διάκριση ήρθε στο διαγωνισμό προφορικής μαρτυρίας για τη Μάχη της Κρήτης που διοργάνωσε το Ιστορικό αρχείο Κρήτης 

Ο πρώην μαθητής Θεοχάρης Βαρουξάκης αναλαμβάνει με την ομάδα του και γεμίζει με γκράφιτι τους τοίχους του σχολείου δίνοντας χρώμα στη σχολική καθημερινότητα, που γεμίζει επίσης από τους ήχους των οργάνων των μαθητών μας από τις πρόβες τους. Η τοπική ομάδα ποδοσφαίρου του Πλατανιά διαπρέπει κι έτσι οι 10 μαθητές μας που συμμετέχουν στην K15 ομάδα του Πλατανιά ζουν μια μοναδική εμπειρία! Οι μαθητές μας συμμετέχουν για μία ακόμη χρονιά στο εκπαιδευτικό μαθητικό συνέδριο "Η ιστορία της μέσης εκπαίδευσης στην Κρήτη" και ανεβάζουν το θεατρικό "Εκλογές στη γειτονιά των τετραπλεύρων" σε σενάριο της εκπαιδευτικού μαθηματικών Κας Μαρίας Γαλάνη. Τέλος στο Γυμνάσιο ξεκινά να λειτουργεί τα απογεύματα το Εσπερινό ΕΠΑΛ Πλατανιά .

[Σε μορφή pdf]

Last Updated on Saturday, 23 January 2021 15:13
 
Χρυσαλλίδα τ.4 [2013-2014] PDF Print E-mail
Written by Παπαστάμος Βασίλης   
Saturday, 23 January 2021 13:50
Share

Εκείνο που κυριάρχησε το σχολικό έτος 2013-2014 ήταν οι τηλεδιασκέψεις. Μέσα από τηλεδιάσκεψη συνδεθήκαμε και περιηγηθήκαμε στο CERN στην Ελβετία μέσα από τη διδακτική αίθουσα και συμμετείχαμε στο Ελληνικό τμήμα του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου των επιστημών παρουσιάζοντας τις εργασίες των μαθητών μας σχετικά με το μέλλον της πόλης. Τη χρονιά αυτή οι μαθητές μας παρουσίασαν στο εκπαιδευτικό μαθητικό συνέδριο την Ιστορία του σχολείου, ανέβασαν το θεατρικό έργο ¨Το κολλητήρι μαθαίνει εξισώσεις" σε σενάριο που έγραψαν οι ίδιοι με τη βοήθεια της εκπαιδευτικού των Μαθηματικών κας Μαρίας Γαλάνη, κάναμε εκδρομή με διανυκτέρευση στο ορειβατικό καταφύγιο ¨Καλέργη" και υποδεχθήκαμε και ακούσαμε τον πρώην μαθητή του σχολείου Αγγελο Κοτσιφάκη που ξεκινά την καριέρα του ως hip-hop τραγουδιστής..

Όλα τα παραπάνω αποτυπώνονται στο τέταρτο τεύχος της Χρυσαλλίδας που επιπλέον περιέχονται οι δράσεις της περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου, οι συμμετοχή στην έκθεση μαθητικής ψηφιακής δημιουργίας, λογοταχνικές εργασίες των μαθητών, τα αθλητικά νέα του σχολείου και άλλα! .

[Σε μορφή pdf]

Last Updated on Saturday, 23 January 2021 15:01
 
« StartPrev12NextEnd »

Page 1 of 2

Κυριακάτικη βόλτα στην ιστορία του τόπου μας

Κυριακάτικη βόλτα στην ιστορία του τόπου μας

Βρείτε τ απαραίτητα αρχεία για την Κυριακάτικη βόλτα στην τοπική ιστορία !

[Μετάβαση στη σελίδα]

Βρείτε μας εύκολα!

Εντοπισμός διαδρομής για το Γυμνάσιο Πλατανιά

Παιχνίδι Tablet & κινητών

Με σκοπό να μπορέσουμε να προσεγγίσουμε τα θέματα ΤΟΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ του Δήμου Πλατανιά, δημιουργήσαμε μια εφαρμογή για συσκευές android που καθοδηγεί τους μαθητές σε ένα παιχνίδι "κυνήγι Θησαυρού" 

[Δοκιμάστε την εφαρμογή]

ESPA


feed-image Feed Entries

Νεότερα άρθρα

Δημοφιλή Άρθρα

Σύνδεσμοι

Είσοδος στο apps



Powered by Joomla!. Designed by: free Joomla theme cheap web hosting Valid XHTML and CSS.