forex trading logo

  • Πρώτες βοήθειες με σκίτσα
  • Οι μάχες των Περσικών πολέμων
  • Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης
  • Το δάσος
  • Το φαράγγι της Αγίας Ειρήνης
Previous Next
Συνεργασίες
Επίσκεψη Φιλανδών μαθητών & καθηγητών PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Thursday, 19 January 2012 09:40
Share

Επίσκεψη Φιλανδών μαθητών στον Πλατανιά

Την Τετάρτη 28/9/2011 φιλοξενήσαμε για μία ακόμα φορά στο Γυμνάσιο Πλατανιά 17 Φιλανδούς μαθητές με το συνοδό τους καθηγητή και 8 ακόμη γονείς. Με σχετική καθυστέρηση έφτασαν στο σχολείο μας και παρακολούθησαν με τον καθηγητή τους μαθηματικά με την κ.Γαλάνη στο τμήμα Γ3. Παράλληλα οι συνοδοί γονείς πέρασαν στο γραφείο των καθηγητών όπου τους προσφέρθηκαν καφές, χυμοί και γλυκίσματα και έγινε ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με εκπαιδευτικά και άλλα θέματα που αφορούν την Ελλάδα και τη Φιλανδία.
Την επόμενη διδακτική ώρα πραγματοποιήθηκαν φιλικοί αγώνες ποδοσφαίρου και βόλεϊ μεταξύ των δύο χωρών αλλά και με μικτές ομάδες, στον προαύλιο χώρο του σχολείου, στα πλαίσια του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής. Οι δύο γυμναστές του σχολείου ανέλαβαν τον ρόλο των διαιτητών και το αποτέλεσμα δεν απασχόλησε κανένα γιατί το κλίμα ήταν ιδιαιτέρως φιλικό και χαλαρό.
Την  τρίτη και τελευταία ώρα της επίσκεψής τους δόθηκε στα παιδιά η ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την καθημερινότητά τους. Συμπεράναμε όλοι πως τα παιδιά είναι εξίσου εθισμένα στο διαδίκτυο και στις νέες τεχνολογίες ανεξαρτήτως χώρας. Η επικοινωνία στην αρχή ήταν σχετικά δύσκολη –ίσως λόγω αμηχανίας- όμως στη συνέχεια τα παιδιά κατάφεραν να συνεννοηθούν στα αγγλικά και με τη βοήθεια κάποιων λιγότερο ντροπαλών αντάλλαξαν ηλεκτρονικές διευθύνσεις. Τους δόθηκε έτσι η ευκαιρία να κρατήσουν επαφή μεταξύ τους και στο μέλλον.
Πριν τους αποχαιρετήσουμε, μας προσέφεραν ένα ενθύμιο και σοκολάτες από τη Φιλανδία και μεις με τη σειρά μας δώσαμε στο συνοδό καθηγητή τους δύο βιβλία σχετικά με την Κρήτη, συνοδεύομενα από τοπικό λάδι και ρακί. Για τους μαθητές ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων είχε ετοιμάσει αναμνηστικά δωράκια με τοπικά προϊόντα. Φεύγοντας μας υπενθύμισαν πως έχουμε ανοιχτή πρόσκληση να τους επισκεφτούμε και μεις όποτε θέλουμε.      

Last Updated on Thursday, 19 January 2012 09:55
 


Κυριακάτικη βόλτα στην ιστορία του τόπου μας

Κυριακάτικη βόλτα στην ιστορία του τόπου μας

Βρείτε τ απαραίτητα αρχεία για την Κυριακάτικη βόλτα στην τοπική ιστορία !

[Μετάβαση στη σελίδα]

Βρείτε μας εύκολα!

Εντοπισμός διαδρομής για το Γυμνάσιο Πλατανιά

Παιχνίδι Tablet & κινητών

Με σκοπό να μπορέσουμε να προσεγγίσουμε τα θέματα ΤΟΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ του Δήμου Πλατανιά, δημιουργήσαμε μια εφαρμογή για συσκευές android που καθοδηγεί τους μαθητές σε ένα παιχνίδι "κυνήγι Θησαυρού" 

[Δοκιμάστε την εφαρμογή]

ESPA


feed-image Feed Entries

Νεότερα άρθρα

Δημοφιλή Άρθρα

Σύνδεσμοι

Είσοδος στο apps



Powered by Joomla!. Designed by: free Joomla theme cheap web hosting Valid XHTML and CSS.