forex trading logo

  • Το δάσος
  • Πρώτες βοήθειες με σκίτσα
  • Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης
  • Το φαράγγι της Αγίας Ειρήνης
  • Οι μάχες των Περσικών πολέμων
Previous Next
Βιβλιοπροτάσεις Μαθητών
Το Blog της φιλαναγνωσίας PDF Print E-mail
Written by Παπαστάμος Βασίλης   
Sunday, 31 January 2016 20:39
Share

Ο σχολιασμός και οι προτάσεις των μαθητών, οργανώνονται και καταχωρούνται από τον υπεύθυνο της φιλαναγνωσίας του Γυμνασίου Κο Σαμαρά Κώστα στο blog που δημιούργησε.

http://filanagnosiagymnasiouplatania.blogspot.gr/



Last Updated on Sunday, 31 January 2016 20:44
 
Ζωρζ Σαρρή - "Ο θησαυρός της Βαγίας" PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Wednesday, 03 August 2011 02:28
Share

 

Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΗΣ ΒΑΓΙΑΣ της Ζωρζ Σαρρή

Αυτό το βιβλίο μιλάει για τη Βαγία ένα μέρος στην Αίγινα όπου μεγάλωσε η Ζωή η ηρωίδα του διηγήματος. Τώρα η Ζωή είναι πάλι στην Αίγινα, όχι παιδί ανέμελο, όχι κορίτσι στην κατοχή, μα μεγάλη, απλά μεγάλη. Καλοκαίρι σε ένα Ελληνικό νησί, με παιδιά. Καλοκαίρι μ’ ένα θησαυρό που περιμένει να τον βρουν. Ένα Βιβλίο, όπου μαζί με την αναζήτηση του χαμένου θησαυρού, έρχεται στην επιφάνεια το φως, η χαρά, η ανεμελιά, ο ήλιος της Ελλάδος.

Η ιστορία διαδραματίζεται στο Ναό της Αφαίας στο Ελλάνιον Ορος, στην Παλιόχωρα, στην Αγία Τριάδα στο Μουντί και στη Βαγία. Η περιγραφή των τόπων αυτών είναι πολύ όμορφη, οι χαρακτήρες των προσώπων είναι πολύ καλοί και η εξέλιξη της ιστορίας μας κρατά σε αγωνία μέχρι το τέλος.

Είναι ένα πολύ καλό βιβλίο και θα συνιστούσα σε κάθε παιδί της ηλικίας μου να το διαβάσει.

Ολγα Μαστοράκη

 

Last Updated on Tuesday, 11 December 2012 01:44
 
Ντίνου Δημόπουλου - "Τα δελφινάκια του Αμβρακικού" PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Wednesday, 03 August 2011 02:24
Share

ΤΑ ΔΕΛΦΙΝΑΚΙΑ ΤΟΥ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ Του Ντίνου Δημόπουλου

Ο Πέτρος και η Ανθούλα τα δύο χαριτωμένα δελφινάκια του Αμβρακικού, παιδιά μιας άλλης εποχής και ενός παλιού ξεχασμένου κόσμου ξεκινάνε από το μικρό τους θαλασσοχώρι και ταξιδεύοντας μέσα από το χρόνο και μέσα στο χρόνο, έρχονται κοντά μας για να μας ανιστορήσουν, με τη δική τους μαγική γλώσσα το γοητευτικό παραμύθι τους. Η μεγάλη φαντασία τους, η τρυφερή τους ψυχή, οι χαριτωμένες τους διαβολιές και προπαντός η ανεξάντλητη αγάπη για τον διπλανό τους γκρεμίζουν τα σύνορα και τις συμβατικότητες των καιρών μας και ανοίγουν φωτεινούς δρόμους στη ζωή αδιανόητους για τη λογική των μεγάλων.

Το βιβλίο αυτό από την πρώτη στιγμή που το είδα μου φάνηκε ωραίο, και έτσι το διάβασα. Μου άρεσαν πολύ οι ιστορίες με τα δύο δελφινάκια οι σκανδαλιές τους και ο τρόπος που είναι γραμμένο το βιβλίο. Θα συνιστούσα σε όλα τα παιδιά να το πάρουν και να το διαβάσουν. Είναι πολύ ωραίο και σίγουρα θα σας αρέσει.!

 

Ελένη Κατσιαδάκη Α2

 
Λότη Πέτροβιτς- Ανδρουτσοπούλου - "Στο τσιμεντένιο δάσος" PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Wednesday, 03 August 2011 02:21
Share

 

Λότη Πέτροβιτς- Ανδρουτσοπούλου - "Στο τσιμεντένιο δάσος"

Το βιβλίο αυτό μας μιλάει για ένα κορίτσι, την Κόννη και την περιπέτειά της.

Η Κόννη ήταν ένα δεκαεξάχρονο κορίτσι από την Βοστόνη που είχε έρθει στην Ελλάδα για να δει τη γιαγιά της που ήταν άρρωστη στο νοσοκομείο. Οταν έφτασε στην Ελλάδα κάποιος την πλησίασε κάνοντας της τον φίλο για να την παρασύρει στα ναρκωτικά.

Εκείνη πίστεψε στη φιλία του αλλά χάρις το φίλο της τον Σωτήρη δεν τον ακολούθησε. Με τη βοήθεια του Σωτήρη έσωσε και την καλύτερη παιδική της φίλη που είχε πέσει στον κόσμο των ναρκωτικών . Ομως ο άνθρωπος εκείνος δεν σταμάτησε στην Κόννη και στην φίλη της. Συνέχισε παρασύροντας και τη γιαγιά της με τον ίδιο τρόπο.

Της έκανε το φίλο αλλά εκείνης της έδωσε και χάπια που της χειροτέρεψαν την υγεία. Η Κόννη όμως και πάλι κατάφερε να τη σώσει.

Το βιβλίο αυτό μου άρεσε πάρα πολύ. Ο τρόπος που ήταν γραμμένο και διηγιόταν τις ιστορίες. Από αυτό το βιβλίο έμαθα ότι δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε όποιον βρεθεί στη ζωή μας και μας κάνει το φίλο, γιατί μπορεί να μας παρασύρει και στα χειρότερα πράγματα θα συνιστούσα σε όλα τα παιδία να το διαβάσουν, γιατί κατά την γνώμη μου ήταν πολύ ωραίο .

Ελένη Κατσιαδάκη Α2

 

 
Ζωρζ Σαρή, Αργυρώ Κοκορέλη : «Μια αγάπη για δύο» PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Wednesday, 03 August 2011 02:16
Share

 

Ζωρζ Σαρή, Αργυρώ Κοκορέλη : «Μια αγάπη για δύο»

Η Άννα μία κοπέλα 18 χρονών. Μια Άννα που υπήρξε, που πόνεσε, που έκλαψε, που σκέφτηκε να πεθάνει. Οι γονείς της που ζουν χωριστά και ο Λευτέρης ο αδερφός της, ο Θεός των παιδικών της χρόνων. Η γιαγιά της και ο παππούς της που τους αγαπάει ως τον ουρανό.

Ο Αλέξης, η καρδιά της Άννας. Οι γονείς του που ζουν στο ίδιο σπίτι μα βρίσκονται τόσο μακριά ο ένας από τον άλλον και η γιαγιά με τον παππού του που είναι οι αγαπημένοι του Αλέξη.

Και οι πανελλαδικές με την αγωνία και την απελπισία της Άννας.

Τώρα όμως, όλα αυτά θα γίνουν παρελθόν, ανάμνηση, ανέκδοτο. Θα προκαλέσουν το γέλιο και όχι τα δάκρυα. Τέρμα τα δάκρυα, τέρμα οι πανελλαδικές. Τώρα ο έρωτας και τι πρωινό ξύπνημα σε ώρες φυσιολογικές, τώρα η "οινολογία".

Ένα από τα καλύτερα μυθιστορήματα της Ζωρζ Σαρή και της Αργυρώς Κοκορέλη που θα κερδίσει την καρδιά σας και θα σας εντυπωσιάσει.

Άρτεμις Γραμβουσάκη

 

 


Κυριακάτικη βόλτα στην ιστορία του τόπου μας

Κυριακάτικη βόλτα στην ιστορία του τόπου μας

Βρείτε τ απαραίτητα αρχεία για την Κυριακάτικη βόλτα στην τοπική ιστορία !

[Μετάβαση στη σελίδα]

Βρείτε μας εύκολα!

Εντοπισμός διαδρομής για το Γυμνάσιο Πλατανιά

Παιχνίδι Tablet & κινητών

Με σκοπό να μπορέσουμε να προσεγγίσουμε τα θέματα ΤΟΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ του Δήμου Πλατανιά, δημιουργήσαμε μια εφαρμογή για συσκευές android που καθοδηγεί τους μαθητές σε ένα παιχνίδι "κυνήγι Θησαυρού" 

[Δοκιμάστε την εφαρμογή]

ESPA


feed-image Feed Entries

Νεότερα άρθρα

Δημοφιλή Άρθρα

Σύνδεσμοι

Είσοδος στο apps



Powered by Joomla!. Designed by: free Joomla theme cheap web hosting Valid XHTML and CSS.