forex trading logo

 • Το δάσος
 • Το φαράγγι της Αγίας Ειρήνης
 • Πρώτες βοήθειες με σκίτσα
 • Οι μάχες των Περσικών πολέμων
 • Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης
Previous Next
Περιβάλλον
Κατηγορία όπου θα καταχωρούνται άρθρα της ή των ομάδων περιβαλλοντικής μελέτης

Ο κήπος των αισθήσεων PDF Print E-mail
Written by Παπαστάμος Βασίλης   
Friday, 29 January 2016 10:38
Share

Περιβαλλοντική εκπαίδευση : "Ο κήπος των αισθήσεων"  

Περιβαλλοντική εκπαίδευση : Ο κήπος των αισθήσεων    

Last Updated on Saturday, 30 January 2016 23:44
 
Κόμικ Περιβαλλοντικής Ομάδας 2014-2015 PDF Print E-mail
Written by Ψυχογιού Διονυσία   
Monday, 15 June 2015 21:48
Share

Ιδέα - Υλοποίηση: Παπαζαχαρή- Φελεσάκη Άρτεμις Β2Last Updated on Monday, 15 June 2015 22:26
 
Περ. Ομάδα : Συζήτηση με το Δήμαρχο PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Sunday, 27 May 2012 01:42
Share

 

[Δημοσιεύθηκε στα Χανιώτικα Νέα την 16-5-2012 - Σύνδεση ]

Συζήτηση της περιβαλλοντικής ομάδας του Γυμν. Πλατανιά με το Δήμαρχο

Περισσότερους ελεύθερους χώρους και τόπους αναψυχής και άθλησης ζήτησαν χθες οι μαθητές του Γυμνασίου Πλατανιά από τον δήμαρχο της περιοχής, Γιάννη Μαλανδράκη, ο οποίος τους επισκέφτηκε στο σχολείο και συζήτησε μαζί τους τα προβλήματά τους.

Η  συνάντηση έγινε με τους μαθητές της περιβαλλοντικής ομάδας του Γυμνασίου Πλατανιά, μετά από προγραμματισμένο ραντεβού, που ζήτησαν οι μαθητές της ομάδας, οι οποίοι για δεύτερη χρονιά διερευνούν με περιβαλλοντική ματιά τον Δήμο και καταθέτουν προτάσεις που θα τον καταστήσουν περαιτέρω βιώσιμο και λειτουργικό για τους δημότες.

Ο κ. Μαλανδράκης απάντησε σε όλα τα ερωτήματα των μαθητών στη συζήτηση που συντόνισε η υπεύθυνη της περιβαλλοντικής ομάδας του Γυμνασίου Πλατανιά κα Λιτσάκη Μαριέττα.

Ο κύριος όγκος των ερωτήσεων των μαθητών αφορούσε τα σκουπίδια και τη διαχείρισή τους από τον Δήμο. Η χωροθέτηση των κάδων σκουπιδιών και κάδων ανακύκλωσης, τα ανεξέλεγκτα σημεία απόθεσης μπαζών και σκουπιδιών και τα βρόμικα ρυάκια τέθηκαν ως ζητήματα από τους μαθητές. Ο δήμαρχος απάντησε ότι η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου προσπαθεί, με τους ελάχιστους εργαζομένους που έχει στη διάθεσή της, να αντεπεξέλθει, αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. Η καθαριότητα του Δήμου θα πρέπει να γίνει υπόθεση όλων συλλογικά, αλλά και προσωπικά. Ο Δήμος έχει αποσύρει τους κάδους από ολόκληρο τον Βόρειο Οδικό Αξονα για λόγους αισθητικής και τους έχει τοποθετήσει στους κάθετους δρόμους. Για τους κάδους ανακύκλωσης πρότεινε τη συνεργασία των περιβαλλοντικών ομάδων όλων των σχολείων του Δήμου, έτσι ώστε να υποδείξουν οι μαθητές τα σημεία τοποθέτησής τους. Συμφώνησε δε να παράσχει την αρωγή του Δήμου σε δράσεις των ομάδων με σκοπό την ευαισθητοποίησης των δημοτών για περιβαλλοντικά θέματα.

Οι μαθητές έθεσαν στον δήμαρχο το πρόβλημα της έλλειψης των ελεύθερων χώρων, πλατειών, πάρκων, χώρων παιχνιδιού και άθλησης μέσα στους οικισμούς που θα μπορούσαν ως νέοι να συναθροίζονται. Ιδιαίτερα στην περιοχή του Μάλεμε τα παιδιά δεν έχουν κανένα ανοιχτό μέρος να συγκεντρωθούν.

Στο αίτημα των παιδιών για περισσότερους τόπους και διεξόδους αναψυχής και άθλησης ο δήμαρχος αναφέρθηκε στον ποδηλατόδρομο  6 χιλιομέτρων από τον Πλατανιά ως την Αγιά που έχει κολλήσει σε μια μελέτη καθώς και στην προσπάθεια το Δήμου Πλατανιά για διάνοιξη και ενίσχυση της επισκεψιμότητας τριών ακόμα φαραγγιών του Δήμου.

Τέλος, οι μαθητές πρότειναν στον δήμαρχο την αποπεράτωση του περιπτέρου του Ε.Ο.Τ. στον Ομαλό και αξιοποίησή του από τις σχολικές μονάδες του Δήμου, με ευθύνη των περιβαλλοντικών τους ομάδων, έτσι ώστε να είναι δυνατή η φιλοξενία μαθητών και σχολείων και από άλλες περιοχές της χώρας και του εξωτερικού που θα κάνουν με τα σχολεία του Δήμου κοινές περιβαλλοντικές δράσεις και εκδρομές στην ιδιαίτερου φυσικού κάλλους περιοχή των Λευκών Ορέων.

Δήμαρχος και μαθητές έκλεισαν τη συνάντηση συμφωνώντας ότι «Δήμος είμαστε όλοι οι άνθρωποι που ζουν στην περιοχή» και υποσχέθηκαν τη διενέργεια κοινών δράσεων παρέμβασης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα περιβαλλοντικής συνείδησης των δημοτών.

 

 
Περ. Ομάδα : Μαθητές καθάρισαν την παραλία PDF Print E-mail
Written by Παπαστάμος Βασίλης   
Thursday, 03 May 2012 01:16
Share

Μαθητές καθάρισαν την παραλία σε Πλατανιά και Γεράνι

Δημοσιεύθηκε στις: 28-04-2012 στα "Χανιώτικα Νέα" [Σύνδεση με την πηγή]

Καθαρισμός της παραλίας Πλατανιά από την Περιβαλλοντική Ομάδα του Γυμνασίου

Μάζεψαν πλαστικά, χαρτικά, ξύλα, κλαδιά, απορρίμματα κάθε είδους δίνοντας ένα ζωντανό παράδειγμα περιβαλλοντικής ευαισθησίας.

Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Χανίων και του Γυμνασίου Πλατανιά συμμετείχαν ενεργά στον καθαρισμό της παραλίας στην περιοχή του Γερανίου, ενώ ανάλογοι καθαρισμοί έγιναν και σε άλλες παραλίες του Δήμου, δίνοντας το δικό τους ξεχωριστό μήνυμα για την προστασία τους περιβάλλοντος.

«Αντιλαμβανόμαστε το πρόβλημα που υπάρχει, ως μέλη της περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου μας είμαστε ευαισθητοποιημένοι και προσπαθούμε και εμείς να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες», τόνισε ο Γιώργος Μαρτσάκης, μαθητής του 1ου ΕΠΑΛ Χανίων. Οι μαθητές του ΕΠΑΛ εξήραν τη στήριξη της υπεύθυνης καθηγήτριάς τους και δήλωσαν τη θέλησή τους να συμμετάσχουν και σε άλλες ανάλογες δράσεις. Από τη μεριά των μαθητών του Γυμνασίου Πλατανιά ο πρόεδρος της περιβαλλοντικής ομάδας Μανώλης Λιοδάκης τόνισε πως «συμμετείχαμε και εμείς στον καθαρισμό της παραλίας. Είναι κάτι που κάνουμε κάθε χρόνο. Καθαρίζουμε τα σκουπίδια που έχουν πετάξει ασύδοτα σε διάφορα σημεία γιατί αρχίζει η τουριστική περίοδος και η εικόνα δεν είναι καλή ούτε για τον τουρίστα, ούτε για τον ντόπιο». Για το 15μελές του σχολείου ο πρόεδρος Παναγιώτης Παρασκάκης επισήμανε πως «στηρίζουμε την περιβαλλοντική μας ομάδα στην καθαριότητα της παραλίας και σιγά - σιγά θα αρχίσουμε τις δεντροφυτεύσεις στο σχολείο μας. Συν τοις άλλοις έχουμε συμβάλει στη συγκέντρωση χρημάτων για τη στήριξη ανθρωπιστικών οργανώσεων».

Τους μαθητές ευχαρίστησε για τη συμμετοχή και τη συμβολή τους ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης τονίζοντας πως στόχος αυτών των ενεργειών είναι «να αφυπνίσουμε συνειδήσεις. Τα παιδιά έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον να συμμετάσχουν. Πρέπει το μήνυμα να περάσει σε όλους ότι δεν μπορεί τη μια μέρα να καθαρίζει  ο Δήμος ή οι εθελοντές και μετά από δύο ημέρες να χρειάζεται και πάλι καθαρισμός». Παράλληλα σημείωσε πως μετά την ευαισθητοποίηση θα έλθει και η ώρα των προστίμων για όσους παραμένουν αμετανόητοι.

Οι καθαρισμοί εντάσσονται στο πλαίσιο της δράσης 'Αγαπώ και Προστατεύω το Περιβάλλον μου'.

 

Last Updated on Thursday, 03 May 2012 01:22
 
Ο Ιάρδανος στη ροή του χρόνου PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Thursday, 01 March 2012 18:07
Share

Το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που υλοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Πλατανιά είχε ως στόχο την ολοκληρωμένη διαχείρηση του ποτάμιου οικοσυστήματος με τους εξής θεματικούς άξονες :
Ο Ιάρδανος ως υδάτινο οικοσύστημα. (Τοποθέτηση, λεκάνη απορροής, ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Μορφολογία, βιολογική και οικονομική αξία, κλίμα, αβιοτικοί και βιοτικοί παράγοντες : Ζώα - φυτά - ψάρια - πουλιά - ρύπανση - προβλήματα.)
2. Οι χρήσεις του νερού και της παραποτάμιας γης. Οι ανθρώπινες επεμβάσεις.
3. Προβληματισμοί ενημέρωση της ευρύτερης περιοχής.

Υπεύθυνη καθηγήτρια : Λιτσάκη Μαριέττα.

Last Updated on Thursday, 01 March 2012 18:33
 
« StartPrev12NextEnd »

Page 1 of 2

Κυριακάτικη βόλτα στην ιστορία του τόπου μας

Κυριακάτικη βόλτα στην ιστορία του τόπου μας

Βρείτε τ απαραίτητα αρχεία για την Κυριακάτικη βόλτα στην τοπική ιστορία !

[Μετάβαση στη σελίδα]

Βρείτε μας εύκολα!

Εντοπισμός διαδρομής για το Γυμνάσιο Πλατανιά

Ψηφιακές εκδόσεις

 • Ποιητική συλλογή
 • Δημιουργική γραφή & αρχαία ιστορία
 • Του δάσους και της θάλασσας
 • Ετυμολογία λέξεων και δημιουργική γραφή
 • Στρατόπεδα συγκέντρωσης
 • Ο ποταμός του Πλατανιά
 • Αφιέρωμα στη Ζωρζ Σαρή
 • Ριζομπερδάματα
 • Στη γειτονιά των τετραπλεύων
 • Αθλητισμός στην Κρητική πολιτεία
 • Δημιουργική γραφή
 • Μετανάστευση - παιδική εργασία
 • Το παλιό σχολείο
 • Χρυσαλλίδα 2012-2013
 • Project καλλιτεχνικά
 • Εμπνέομαι από την Αρχαία Ιστορία 2014-2015
 • image
Previous Next

Παιχνίδι Tablet & κινητών

Με σκοπό να μπορέσουμε να προσεγγίσουμε τα θέματα ΤΟΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ του Δήμου Πλατανιά, δημιουργήσαμε μια εφαρμογή για συσκευές android που καθοδηγεί τους μαθητές σε ένα παιχνίδι "κυνήγι Θησαυρού" 

[Δοκιμάστε την εφαρμογή]

ESPA


feed-image Feed Entries

Νεότερα άρθρα

Δημοφιλή Άρθρα

Σύνδεσμοι

Είσοδος στο appsPowered by Joomla!. Designed by: free Joomla theme cheap web hosting Valid XHTML and CSS.