forex trading logo

  • Το φαράγγι της Αγίας Ειρήνης
  • Το δάσος
  • Οι μάχες των Περσικών πολέμων
  • Πρώτες βοήθειες με σκίτσα
  • Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης
Previous Next
Κυριακάτικη βόλτα στην ιστορία του τόπου μας PDF Print E-mail
Written by Παπαστάμος Βασίλης   
Sunday, 13 May 2018 13:40
Share

Κυριακάτικη βόλτα στην ιστορία του τόπου μας

1. Δηλώστε συμμετοχή

2. Τυπώστε τον οδηγό έντυπης αναφοράς

3. Κατεβάστε στο (android) κινητό ή tablet τη βοηθητική εφαρμογή παιχνίδι

4. Δείτε σχετικά video

5. Μελετήστε προτεινόμενες πηγές (Από παλαιότερες εργασίες του σχολείου)





Το Γυμνάσιο Πλατανιά, ο Πολιτιστικός σύλλογος Κοντομαρίου, ο Πολιτιστικός, αναπτυξιακός σύλλογος Πλατανιά και το μουσείο Β’ παγκοσμίου Πολέμου – Καταφύγιο Πλατανιά διοργανώνουν την Κυριακή 27 Μαΐου 2018, οδοιπορικό – δράση εξερεύνησης της τοπικής ιστορίας.

Καλούμε γονείς να συνοδεύσουν τα παιδιά τους (με δικό τους μέσο μεταφοράς) σε μια μικρή περιπλάνηση σε σημεία που η ιστορία άφησε ανεξίτηλη τη γραφή της. Στη βόλτα αυτή  θα πρέπει να συνεργασθούν και να ερευνήσουν έτσι ώστε να συμπληρώσουν την έντυπη αναφορά που συνοδεύει την πρόσκληση ετούτη και να την παραδώσουν – αν θέλουν - στο τέλος της διαδρομής. 

Την Κυριακή το πρωί από τις 10 έως τις 11 στο Κοντομαρί σε διάφορα σημεία,( στην Εκκλησία στο μνημείο της εκτέλεσης, στο δρόμο) θα βρίσκονται εκεί οι άνθρωποι του χωριού που έχουν ακούσει την ιστορία του χωριού για να την περιγράψουν στους συμμετέχοντες στη δράση. 

Αμέσως μετά, στο καταφύγιο στον Πλατανιά θα κληθούν να εντοπίσουν έγγραφα κι ανακοινώσεις των στρατευμάτων κατοχής καθώς και να συνομιλήσουν για το κλίμα της εποχής με τους ανθρώπους που συντηρούν το καταφύγιο – μουσείο. 

Τέλος στο Γυμνάσιο του Πλατανιά και έως τις 2 το μεσημέρι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε διαδικτυακές πηγές αλλά και σε μεγάλη βιβλιογραφία που υπάρχει στη βιβλιοθήκη του σχολείου.

Για την οργάνωση της βόλτας (Χάρτες, εικόνες, πηγές, Video) και τη συλλογή των στοιχείων έχουμε δημιουργήσει εφαρμογή (app) για συσκευές android που μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να εγκαταστήσουν στη συσκευή τους, (Χωρίς να είναι απαραίτητο για τη συμμετοχή).

Αναλυτικές οδηγίες και τα απαραίτητα αρχεία μπορεί κάποιος να εντοπίσει στο δικτυακό τόπο του Γυμνασίου πλατανιά (www.gymnasio-platania.gr ) και στη σελίδα του Γυμνασίου Πλατανιά στο facebook.

Επιθυμητό είναι για να οργανωθεί καλύτερα η δράση να υπάρξουν ηλεκτρονικά δηλώσεις συμμετοχής έως την Παρασκευή 25/5. Οι συμμετέχοντες δεν είναι δεσμευτικό να είναι μέλη της σχολικής κοινότητας του Γυμνασίου Πλατανιά)

Η φετινή δράση είναι πιλοτική με σκοπό να επεκταθεί τα επόμενα χρόνια και σε άλλα σημεία της περιοχής που και αυτά έχουν μεγάλο  ιστορικό ενδιαφέρον.


Last Updated on Monday, 21 May 2018 12:33
 

Κυριακάτικη βόλτα στην ιστορία του τόπου μας

Κυριακάτικη βόλτα στην ιστορία του τόπου μας

Βρείτε τ απαραίτητα αρχεία για την Κυριακάτικη βόλτα στην τοπική ιστορία !

[Μετάβαση στη σελίδα]

Βρείτε μας εύκολα!

Εντοπισμός διαδρομής για το Γυμνάσιο Πλατανιά

Παιχνίδι Tablet & κινητών

Με σκοπό να μπορέσουμε να προσεγγίσουμε τα θέματα ΤΟΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ του Δήμου Πλατανιά, δημιουργήσαμε μια εφαρμογή για συσκευές android που καθοδηγεί τους μαθητές σε ένα παιχνίδι "κυνήγι Θησαυρού" 

[Δοκιμάστε την εφαρμογή]

ESPA



Νεότερα άρθρα

Δημοφιλή Άρθρα

Σύνδεσμοι

Είσοδος στο apps



Powered by Joomla!. Designed by: free Joomla theme cheap web hosting Valid XHTML and CSS.