forex trading logo

  • Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης
  • Οι μάχες των Περσικών πολέμων
  • Πρώτες βοήθειες με σκίτσα
  • Το δάσος
  • Το φαράγγι της Αγίας Ειρήνης
Previous Next
Μαθητικό περιοδικό : Αλλάζω [Τεύχος Νο 5] PDF Print E-mail
Written by Παπαστάμος Βασίλης   
Tuesday, 20 April 2021 01:22
Share


Η φετινή όμορφη Άνοιξη στον Πλατανιά φαίνεται να επηρέασε και την συντακτική μας ομάδα καθώς στο Αλλά-ζω άνθισαν πολλές πρωτότυπες ιδέες και ζωγραφιές, νέα μέλη, όπως και προσωπικές ή συλλογικές μαθητικές έρευνες των έφηβων δημοσιογράφων του Αλλά –ζω.

Η ύλη γέμισε το γραφείο της μαθητικής ομάδας και η επιλογή για το ποια από τα άρθρα θα παρουσιαστούν τον Απρίλη και ποια θα περιμένουν λίγο, ήταν δύσκολη!

Στο περιοδικό που κρατάτε στα χέρια σας, έχετε την ευκαιρία να ακολουθήσετε την βιωματική αφήγηση ενός αθλητή συμμαθητή μας όταν αυτός αγγίζει το όνειρο του. Παράλληλα, μια ομάδα μαθητών έχει συζητήσει και συνθέσει κάποια ερωτήματα γύρω από το δυστύχημα στα Τέμπη που συγκλόνισε την Ελλάδα. Είναι ένα συλλογικό άρθρο για την δύσκολη αναζήτηση των ευθυνών και της δικαιοσύνης. Έχετε, ακόμα, την δυνατότητα να δείτε με προσοχή μια ομαδική, αναλυτική, συνέντευξη που μας βοηθάει να εμβαθύνουμε σε άγνωστες πτυχές γύρω από την Αισθητική: Ως γνωστικό αντικείμενο και επάγγελμα, με μερικές χρήσιμες συμβουλές. Καθώς πολλά παιδιά στο σχολείο αγαπάνε και φροντίζουν ζώα συντροφιάς, μια σειρά από ερωτήσεις μας διαφωτίζουν γύρω από κάποιους λόγους για την αγάπη, την σχέση, την φιλία των εφήβων με τα κατοικίδια. Θα βρείτε μια σημαντική συνέντευξη γύρω από τις μαθησιακές δυσκολίες, τις έννοιες και τους θεσμούς μέσα από τους οποίους προσεγγίζουμε αυτά τα θέματα, όπως και για τον ρόλο του κοινωνικού λειτουργού στο σχολείο. Υπάρχει μια μικρή έρευνα για την αγωνία (ή και όχι) της μετάβασης στο Λύκειο, μέσα από μια σειρά συνεντεύξεις που μας φέρνουν λίγο πιο κοντά στο πως αντιμετωπίζουν αυτό το μικρό «τέλος εποχής» στην εκπαιδευτική διαδρομή τους κάποια από τα παιδιά της Τρίτης. Μια εκδρομή αλληλεγγύης στα συσσίτια στην Σπλάντζια μέσα από τον τοπικό τύπο αλλά και ένα άρθρο για το αν τελικά υπάρχει μέλλον στα ηλεκτρονικά αυτοκίνητα. Α, ναι, και ένα άρθρο μαθητικού «αναστοχασμού», για την έως τώρα διαδρομή του περιοδικού του σχολείου μας.

Όπως λέμε συχνά, αναζητώντας τους σημαντικούς στόχους του περιοδικού μας, μέσα σε αυτούς σίγουρα είναι η εξοικείωση με την γραφή, με την ομαδική έρευνα αλλά και με την απόλαυση της ανάγνωσης… Καλή μας ανάγνωση λοιπόν!


 [Σε μορφή pdf]
Last Updated on Tuesday, 09 April 2024 13:45
 

Κυριακάτικη βόλτα στην ιστορία του τόπου μας

Κυριακάτικη βόλτα στην ιστορία του τόπου μας

Βρείτε τ απαραίτητα αρχεία για την Κυριακάτικη βόλτα στην τοπική ιστορία !

[Μετάβαση στη σελίδα]

Βρείτε μας εύκολα!

Εντοπισμός διαδρομής για το Γυμνάσιο Πλατανιά

Παιχνίδι Tablet & κινητών

Με σκοπό να μπορέσουμε να προσεγγίσουμε τα θέματα ΤΟΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ του Δήμου Πλατανιά, δημιουργήσαμε μια εφαρμογή για συσκευές android που καθοδηγεί τους μαθητές σε ένα παιχνίδι "κυνήγι Θησαυρού" 

[Δοκιμάστε την εφαρμογή]

ESPA



Νεότερα άρθρα

Δημοφιλή Άρθρα

Σύνδεσμοι

Είσοδος στο apps



Powered by Joomla!. Designed by: free Joomla theme cheap web hosting Valid XHTML and CSS.