forex trading logo

  • Το φαράγγι της Αγίας Ειρήνης
  • Οι μάχες των Περσικών πολέμων
  • Το δάσος
  • Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης
  • Πρώτες βοήθειες με σκίτσα
Previous Next
Ολοκλήρωση Προγράμματος Erasmus+ ΚΑ1 2020-2022 PDF Print E-mail
Written by Ψυχογιού Διονυσία   
Thursday, 19 January 2023 18:08
Share

Γυμνάσιο Πλατανιά- Ολοκλήρωση προγράμματος κινητικότητας εκπαιδευτικών Erasmus+  ΚΑ1




Το Γυμνάσιο Πλατανιά σχεδίασε, αιτήθηκε στην Εθνική Μονάδα (ΙΚΥ) και υλοποίησε το τελευταίο διάστημα πρόγραμμα Erasmus+ KA1 επιμόρφωσης εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας, με τίτλο “Χτίζοντας ένα Σύγχρονο, Ευρωπαϊκό και πιο Ελκυστικό Σχολείο” και κωδικό 2020-1-EL01-KA101-078124, το οποίο ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2022. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είχε αρχικά σχεδιαστεί να ολοκληρωθεί μέσα στο έτος 2021, όμως λόγω της κατάστασης της πανδημίας κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατό, με το πρόγραμμα να επεκτείνεται για ένα χρόνο. Έτσι μέσα στο 2022 μετακινήθηκαν τέσσερις εκπαιδευτικοί του σχολείου και επιμορφώθηκαν πάνω σε νέες διδακτικές μεθόδους, στοχεύοντας στον εμπλουτισμό των μαθημάτων ώστε να είναι περισσότερο εστιασμένα στα ενδιαφέροντα των μαθητών και κατά συνέπεια πιο ευχάριστα γι αυτους.


Το διάστημα 25/4/2022 με 6/5/2022 η εκπαιδευτικός πληροφορικής του σχολείου Διονυσία Ψυχογιού, παρακολούθησε σεμινάριο με τίτλο Tablets and Smartphones: Using Mobile Devices as Educational Tools & 21st Century skills for Teachers and Students στο Δουβλίνο.

Το σεμινάριο διήρκεσε δύο εβδομάδες και πραγματοποιήθηκε από το φορέα Europass Teacher Academy Dublin. Στη διάρκεια των δύο αυτών εβδομάδων η εκπαιδευτικός επιμορφώθηκε πάνω σε ψηφιακές εφαρμογές που μπορούν να εφαρμοστούν στην τάξη με χρήση έξυπνων συσκευών, όπως tablet και smartphones και γνώρισε νέες προσεγγίσεις διδασκαλίας με στόχο την ενθάρρυνση των μαθητών να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους και την καλύτερη συνεργασία τους τόσο με τους συμμαθητές τους όσο και με τον εκπαιδευτικό. Επιπλέον είχε την ευκαιρία να γνωρίσει ένα μέρος της Ιρλανδικής ιστορίας και κουλτούρας και να αλληλεπιδράσει με πλήθος εκπαιδευτικών από άλλα σχολεία της Ευρώπης ανταλλάσσοντας γνώσεις, εμπειρίες και προβληματισμούς.


Tο διάστημα 20 με 25 Ιουνίου του 2022 η φιλόλογος Νεκταρία Κωστάκη παρακολούθησε στη Φλωρεντία πρόγραμμα με τίτλο Team Building in School: Play and Fun του φορέα Europass Teacher Academy. Στα χρόνια της μαθητοκεντρικής  διδασκαλίας και της αναγκαιότητας  της  αλληλεπίδρασης μεταξύ όλων των μελών της διδασκαλίας υπάρχει μια ενδιαφέρουσα μέθοδος μέσα από την δημιουργία ομάδας που δύναται να περάσει τη γνώση στο μαθητή  με ευχάριστο τρόπο. Κατα τη διάρκεια του προγράμματος η εκπαιδευτικός παρακολούθησε ένα πλούσιο πρόγραμμα με διάφορες τεχνικές και παιχνίδια, που ωθούν τους μαθητές να ανακαλύψουν τη γνώση  με τη διαδικασία της συγκρότησης ομάδων. Η συγκρότηση ομάδας βοηθά στο να αναπτύξουμε περισσότερα θετικά συναισθήματα για να μπορέσουμε να ενισχύσουμε την ευεξία μας, ως άτομα αλλά και ως μέλη ενός συνόλου που μοιράζονται συναισθήματα, ιδέες και σκέψεις. Κατά την επιμόρφωση, η εκπαιδευτικός συμμετείχε σε πολλά παιχνίδια και επιμορφώθηκε πάνω και τεχνικές που έχουν ως απώτερο στόχο τα παραπάνω παίρνοντας ιδέες για το πως μπορεί να ενεργοποιήσει την τάξη χρησιμοποιώντας τη δυναμική της ομάδας και τα συναισθήματα που μας δημιουργεί. Γνώρισε εκπαιδευτικούς άλλων χωρών και τα εκπαιδευτικά τους συστήματα, ενώ παράλληλα έζησε για λίγο την ιταλική κουλτουρα και γνώρισε τις ομορφιές της Τοσκάνης.


Ο διευθυντής του Γυμνασίου Πλατανιά κος Παπαστάμος Βασίλης, από τις 4 Ιουλίου του 2023 έως τις 15 Ιουλίου, παρακολούθησε τον επιμορφωτικό κύκλο με τίτλο “A Satisfying School: Positive Environments and new Technologies” στην Φλωρεντία από τον φορέα εκπαίδευσης εκπαιδευτικών Europass Teacher Academy. Η ομάδα που παρακολούθησε τον εκπαιδευτικό κύκλο αποτελούνταν από διευθυντές και διευθύντριες σχολείων από την Πολωνία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Ισπανία, Γερμανία και Ελλάδα. Με συντονισμό από την σύμβουλο εκπαίδευσης Susan Gagliano έγινε διερεύνηση και συζήτηση γύρω από τις καταστάσεις που θα μπορούσε να θεραπεύσει ένα κλίμα θετικότητας από τη μεριά της διοίκησης της σχολικής μονάδας, με αναφορές των συμμετεχόντων σε περιπτώσεις καταστάσεων που συμβαίνουν στα σχολεία που διευθύνουν αλλά που γνωρίζουν πως είναι παγιωμένες καταστάσεις στα σχολεία όλης της χώρας. Ηταν εντυπωσιακό πως εργασιακά περιβάλλοντα με τελείως διαφορετικές παραμέτρους εργασίας παρουσιάζουν τις ίδιες προβληματικές καταστάσεις. Η παρουσίαση  από την εκπαιδευτική σύμβουλο, θεωρητικών προσεγγίσεων αλλά και βέλτιστων πρακτικών προς την κατεύθυνση επίτευξης ενός θετικού κλίματος στο σχολικό εργασιακό χώρο ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο επιμόρφωσης. Τη δεύτερη εβδομάδα παρουσιάστηκαν τεχνολογικά εργαλεία που βελτιστοποιουν τη χρήση των νέων τεχνολογιών στην εκπαιδευτική διαδικασία. 


O εκπαιδευτικός Μιχελάκης Δημήτριος ΠΕ0402 (χημικός) μετακινήθηκε στο Ελσίνκι της Φινλανδίας για να παρακολουθήσει το πρόγραμμα Student Centered Learning and 21st Century Skills από τον φορέα EduBorealis LTD. 

Ο στόχος της κινητικότητας ήταν η γνωριμία με το εκπαιδευτικό σύστημα της Φινλανδίας καθως και κατά πόσο είναι δυνατή η εφαρμογή του στο Ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Επιπλέον στόχος ήταν η εφαρμογή της παιδαγωγικής θεωρίας με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργούνται περιβάλλοντα μάθησης για τους μαθητές ικανά να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στην ομαδική εργασία και τη συνεργασία, τη δημιουργικότητα, την κριτική σκέψη και την επίλυση προβλημάτων.

Η μετακίνηση έγινε από 31/7/22 έως 7/8/22, κατά τη διάρκεια της οποίας ο εκπαιδευτικός συμμετείχε σε όλα τα εργαστήρια και μαθήματα που είχε διοργανώσει ο φορέας διάρκειας 35 ωρών. Ενημερώθηκε για το Φινλανδικό Εκπαιδευτικό Σύστημα και είχε μία επισκόπηση των σύγχρονων φινλανδικών παιδαγωγικών προσεγγίσεων στη μάθηση. Απέκτησε πρακτική εμπειρία σχετικά με την ομαδική εργασία και τις μεθόδους μάθησης με επίκεντρο το μαθητή και διερεύνησε διαφορετικές μεθόδους δημιουργικότητας μέσω της συμμετοχής σε θεατρικά εργαστήρια.Τέλος, μοιράστηκε νέες ιδέες για την παιδαγωγική με τους άλλους συμμετέχοντες σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον όπου γνωρίστηκε με καθηγητές και μέλη του προσωπικού που εργάζονται στον τομέα της εκπαίδευσης στην Ευρώπη. 


Μετά την ολοκλήρωση των κύκλων επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών του Γυμνασίου πλατανιά, οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν παρουσίασαν τα κύρια σημεία της επιμόρφωσής τους στους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς του σχολείου, σε μια τρίωρης διάρκειας παρουσίαση στο χώρο του σχολείου. Το εκπαιδευτικό υλικό που συνέλεξαν αλλά και παραδείγματα που δημιούργησαν δημοσιεύονται σε ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε για την υποστήριξη της παραπάνω ενημέρωσης. https://modern-european-school.blogspot.com/




Last Updated on Thursday, 19 January 2023 18:14
 

Κυριακάτικη βόλτα στην ιστορία του τόπου μας

Κυριακάτικη βόλτα στην ιστορία του τόπου μας

Βρείτε τ απαραίτητα αρχεία για την Κυριακάτικη βόλτα στην τοπική ιστορία !

[Μετάβαση στη σελίδα]

Βρείτε μας εύκολα!

Εντοπισμός διαδρομής για το Γυμνάσιο Πλατανιά

Παιχνίδι Tablet & κινητών

Με σκοπό να μπορέσουμε να προσεγγίσουμε τα θέματα ΤΟΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ του Δήμου Πλατανιά, δημιουργήσαμε μια εφαρμογή για συσκευές android που καθοδηγεί τους μαθητές σε ένα παιχνίδι "κυνήγι Θησαυρού" 

[Δοκιμάστε την εφαρμογή]

ESPA



Νεότερα άρθρα

Δημοφιλή Άρθρα

Σύνδεσμοι

Είσοδος στο apps



Powered by Joomla!. Designed by: free Joomla theme cheap web hosting Valid XHTML and CSS.