forex trading logo

  • Το φαράγγι της Αγίας Ειρήνης
  • Το δάσος
  • Πρώτες βοήθειες με σκίτσα
  • Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης
  • Οι μάχες των Περσικών πολέμων
Previous Next
Κινητικότητα στην Ιταλία PDF Print E-mail
Written by Ψυχογιού Διονυσία   
Wednesday, 29 June 2022 08:32
Share


Την εβδομάδα 27/03-02/04/22 δύο μαθήτριες, δύο μαθητές και δύο καθηγήτριες του Γυμνασίου μας βρεθήκαμε στο Τodi της γειτονικής μας Ιταλίας, όπου φιλοξενηθήκαμε από το σχολείο Scuola Secondaria di 1o grado ‘Cocchi-Aosta’. Η κινητικότητα αυτή είχε ως θέμα το cyber bullying και την ενημέρωση σχετικά με κινδύνους του διαδικτύου.


 


Οι Ιταλοί εταίροι μας είχαν ετοιμάσει δύο προγράμματα δραστηριοτήτων, ένα για τους εκπαιδευτικούς και ένα για τους μαθητές. Οι εκπαιδευτικοί ενημερωθήκαμε από ειδικό των social media πάνω στη σωστή και ασφαλή χρήση του διαδικτύου και στο πώς να προστατεύουμε και να καθοδηγούμε τους μαθητές μας. Η επιμόρφωσή μας συνεχίστηκε από έναν ψυχολόγο που μας ενημέρωσε σχετικά με  διατροφικές διαταραχές που είναι πιθανό να εμφανίσει ένα παιδί που του ασκείται bullying συστηματικά. Οι μαθητές μας ενημερώθηκαν και αυτοί για τους κινδύνους του διαδικτύου και, επίσης, είχαν την ευκαιρία να εκφραστούν δημιουργικά και να συνεργαστούν με τους μαθητές των άλλων χωρών μέσα από εργαστήρια χορωδίας, καλλιτεχνικών, 3D εκτυπωτή και κεραμεικής.

  


Τα απογεύματα είχαν οργανωθεί περιηγήσεις στις κοντινές πόλεις της Ασσίζης- όπου θαυμάσαμε τον καθεδρικό ναό του Αγίου Φραγκίσκου-, του Ορβιέτο και του Σπολέτο, καθώς και μια ημερήσια εκδρομή στη Ρώμη, όπου επισκεφθήκαμε το Κολοσσαίο, τη Φοντάνα ντι Τρέβι, τα Ισπανικά σκαλιά και το Βατικανό.

 


Επιστρέψαμε έχοντας στις αποσκευές μας εικόνες, γεύσεις, χρώματα, εμπειρίες, γνώσεις, αλλά κυρίως έχοντας κάνει καινούριους φίλους!!!

https://youtu.be/L1XIM9Ufla8




 

Κυριακάτικη βόλτα στην ιστορία του τόπου μας

Κυριακάτικη βόλτα στην ιστορία του τόπου μας

Βρείτε τ απαραίτητα αρχεία για την Κυριακάτικη βόλτα στην τοπική ιστορία !

[Μετάβαση στη σελίδα]

Βρείτε μας εύκολα!

Εντοπισμός διαδρομής για το Γυμνάσιο Πλατανιά

Παιχνίδι Tablet & κινητών

Με σκοπό να μπορέσουμε να προσεγγίσουμε τα θέματα ΤΟΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ του Δήμου Πλατανιά, δημιουργήσαμε μια εφαρμογή για συσκευές android που καθοδηγεί τους μαθητές σε ένα παιχνίδι "κυνήγι Θησαυρού" 

[Δοκιμάστε την εφαρμογή]

ESPA



Νεότερα άρθρα

Δημοφιλή Άρθρα

Σύνδεσμοι

Είσοδος στο apps



Powered by Joomla!. Designed by: free Joomla theme cheap web hosting Valid XHTML and CSS.