forex trading logo

  • Το φαράγγι της Αγίας Ειρήνης
  • Οι μάχες των Περσικών πολέμων
  • Το δάσος
  • Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης
  • Πρώτες βοήθειες με σκίτσα
Previous Next
Κινητικότητα στην Σμύρνη PDF Print E-mail
Written by Ψυχογιού Διονυσία   
Wednesday, 29 June 2022 08:26
Share


Μια ξεχωριστή εμπειρία ζήσαμε τέσσερις μαθητές και τρεις καθηγήτριες του Γυμνασίου μας την εβδομάδα 06-12/03/22, οπότε και βρεθήκαμε στη Σμύρνη της Τουρκίας όπου φιλοξενηθήκαμε από το σχολείο Sehit Polis Mehmet Celik Ortaokulu.

Το σχολείο μάς υποδέχτηκε με ιδιαίτερη χαρά και πολύ φιλόξενα. Εκεί συμμετείχαμε στο πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων που είχαν ετοιμάσει οι Τούρκοι εταίροι μας ξεχωριστά για μαθητές και καθηγητές. και έγινε κι η παρουσίαση όλων των προγραμμάτων.  Ασχοληθήκαμε με παιχνίδια ρόλων με αφορμή τα διάφορα είδη Bullying (social, cyber, physical, verbal…) και μυηθήκαμε σε διάφορες μεθόδους αντιμετώπισης του φαινομένου αυτού από δύο εξειδικευμένους ψυχολόγους. Επιπλέον, με διάφορες βιωματικές και καλλιτεχνικές δράσεις (μέθοδος Ebru) γράψαμε όλοι μαζί παροιμίες και σλόγκαν πάνω σε καμβά αφήνοντας το αποτύπωμά μας.

Τα απογεύματα κάναμε διάφορες επισκέψεις σε σημαντικά σημεία της πόλης. Περιηγηθήκαμε σε μουσεία όπως το Αρχαιολογικό και Εθνογραφικό με την ενδιαφέρουσα  αναπαράσταση ενός οικισμού Νεολιθικής Εποχής, την Αρχαία Ελληνορωμαϊκή Αγορά, το Μουσείο του Ατατούρκ και το Πάρκο Πολιτισμού. Παράλληλα, αφιερώσαμε μια μέρα για ξενάγηση στα αρχαία ελληνικά μνημεία της Ιεράπολης και απολαύσαμε τα θερμά λουτρά στο Παμούκαλε. Επίσης, ο τεράστιος εκθεσιακός χώρος ΚEY με τις αντίκες αυτοκινήτων μάς εντυπωσίασε. Πολύ σημαντικό βέβαια, σημείο της πόλης αποτελεί το παραδοσιακό παζάρι τους με τα ποικίλα ανατολίτικα προϊόντα.
Η τελευταία μέρα ήταν ιδιαίτερα συγκινητική καθώς αφιερώθηκε στην τελετή απονομής και βράβευσης των χωρών μελών επισφραγίζοντας μια σημαντική φιλία ανάμεσα στους λαούς. Το άρωμα της Σμύρνης αλλά κι οι γλυκιές και αλμυρές ανατολίτικες συνταγές, που γευτήκαμε, μας άφησαν μια πολύ όμορφη ανάμνηση κι ένα θετικό μήνυμα για τη συναδέλφωση όλων των λαών ενάντια στο Bullying.

https://youtu.be/b1WTTLL4-QILast Updated on Wednesday, 29 June 2022 08:30
 

Κυριακάτικη βόλτα στην ιστορία του τόπου μας

Κυριακάτικη βόλτα στην ιστορία του τόπου μας

Βρείτε τ απαραίτητα αρχεία για την Κυριακάτικη βόλτα στην τοπική ιστορία !

[Μετάβαση στη σελίδα]

Βρείτε μας εύκολα!

Εντοπισμός διαδρομής για το Γυμνάσιο Πλατανιά

Παιχνίδι Tablet & κινητών

Με σκοπό να μπορέσουμε να προσεγγίσουμε τα θέματα ΤΟΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ του Δήμου Πλατανιά, δημιουργήσαμε μια εφαρμογή για συσκευές android που καθοδηγεί τους μαθητές σε ένα παιχνίδι "κυνήγι Θησαυρού" 

[Δοκιμάστε την εφαρμογή]

ESPAΝεότερα άρθρα

Δημοφιλή Άρθρα

Σύνδεσμοι

Είσοδος στο appsPowered by Joomla!. Designed by: free Joomla theme cheap web hosting Valid XHTML and CSS.