forex trading logo

  • Πρώτες βοήθειες με σκίτσα
  • Οι μάχες των Περσικών πολέμων
  • Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης
  • Το φαράγγι της Αγίας Ειρήνης
  • Το δάσος
Previous Next
Άθλημα κατά του Εκφοβισμού PDF Print E-mail
Written by Ψυχογιού Διονυσία   
Wednesday, 29 June 2022 08:10
Share


Ανάμεσα στις ποικίλες δραστηριότητές μας κατά την φετινή δεύτερη χρονιά του Erasmus+ προγράμματος “European schools stand against bullying” - στο οποίο συμμετέχουμε μαζί με εταίρους μας από την Ρουμανία, Ιταλία, Πορτογαλία και Τουρκία - ήταν και η δημιουργία παιχνιδιών (επιτραπέζιων, εξωτερικού χώρου, αθλημάτων κλπ) με κεντρικό άξονα την αποτροπή εκφοβιστικών συμπεριφορών των συμμετεχόντων.



Στα πλαίσια αυτής της δράσης οι μαθητές και μαθήτριές μας εμπνεύστηκαν ή/και κατασκεύασαν διάφορα παιχνίδια, ένα από τα οποία ήταν μια παραλλαγή του γνωστού σε όλους μας 5x5 ποδοσφαίρου.



Οι βασικές διαφορές του νέου αυτού “antibullying” παιχνιδιού από το κλασικό 5x5 είναι πως δημιουργούνται από τον διαιτητή κατά την έναρξη του αγώνα δύο ομάδες ίσων δυνατοτήτων και πως υπάρχει και δεύτερος διαιτητής ο οποίος είναι υπεύθυνος για την συμπεριφορά παικτών και φιλάθλων τιμωρώντας ή επιβραβεύοντάς τους “ποδοσφαιρικά” (με κίτρινη κάρτα, αποβολή, πέναλτυ κλπ).



Το παιχνίδι “δοκιμάστηκε” στην πράξη στο προαύλιο του σχολείου μας με μεγάλο ενθουσιασμό από τα παιδιά που συμμετέχουν στην ομάδα Erasmus. Το βίντεο που δημιουργήσαμε μπορείτε να το παρακολουθήσετε εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=qdsePhA9Pwg


Last Updated on Wednesday, 29 June 2022 08:15
 

Κυριακάτικη βόλτα στην ιστορία του τόπου μας

Κυριακάτικη βόλτα στην ιστορία του τόπου μας

Βρείτε τ απαραίτητα αρχεία για την Κυριακάτικη βόλτα στην τοπική ιστορία !

[Μετάβαση στη σελίδα]

Βρείτε μας εύκολα!

Εντοπισμός διαδρομής για το Γυμνάσιο Πλατανιά

Παιχνίδι Tablet & κινητών

Με σκοπό να μπορέσουμε να προσεγγίσουμε τα θέματα ΤΟΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ του Δήμου Πλατανιά, δημιουργήσαμε μια εφαρμογή για συσκευές android που καθοδηγεί τους μαθητές σε ένα παιχνίδι "κυνήγι Θησαυρού" 

[Δοκιμάστε την εφαρμογή]

ESPA



Νεότερα άρθρα

Δημοφιλή Άρθρα

Σύνδεσμοι

Είσοδος στο apps



Powered by Joomla!. Designed by: free Joomla theme cheap web hosting Valid XHTML and CSS.