forex trading logo

  • Το δάσος
  • Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης
  • Το φαράγγι της Αγίας Ειρήνης
  • Οι μάχες των Περσικών πολέμων
  • Πρώτες βοήθειες με σκίτσα
Previous Next
Εκδόσεις
  • Ετήσια Ανασκόπηση   ( 13 Articles )

    Η Ετήσια ανασκόπηση του Γυμνασίου Πλατανιά, περιλαμβάνει άρθρα που παρουσιάζουν δραστηριότητες και γεγονότα που συνέβησαν το σχολικό έτος αναφοράς. Τα κείμενα συγκεντρώνονται κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, η θεματολογία αποφασίζεται τον μήνα Ιούνιο και η στοιχειοθεσία γίνεται τον μήνα Ιούλιο. Τον Σεπτέμβριο της νέας σχολικής χρονιάς το έντυπο βγαίνει από το τυπογραφείο και μοιράζεται στους μαθητές και τις μαθήτριες του Γυμνασίου την πρώτη μέρα των μαθημάτων.

  • Μικροί λογοτέχνες   ( 10 Articles )

    Οι μαθητές της Α’ Γυμνασίου με αφορμή τα λογοτεχνικά έργα που διδάσκονται στο μάθημα της ΝΕ Λογοτεχνίας γράφουν τα δικά τους κείμενα, που κυκλοφορούν σε έναν καλαίσθητο τόμο σε επιμέλεια της φιλολόγου Λίλας Τρουλινού. Πρόκειται για διηγήματα, ιστορίες μπονζάι, σελίδες ημερολογίου, ποιήματα, τα οποία πλαισιώνονται από αξιόλογους πίνακες ζωγραφικής ή συνοδεύονται από ζωγραφικά έργα των ιδίων των μαθητών.  

  • Κόμικ   ( 5 Articles )


  • Λογοτεχνικά αφιερώματα   ( 6 Articles )

    Κάθε χρόνο στη βιβλιοθήκη του Γυμνασίου Πλατανιά επιλέγουμε ένα λογοτέχνη (με τα βιβλία του είτε να υπάρχουν στη βιβλιοθήκη, είτε να την εμπλουτίζουμε με αυτά) για τον θέσουμε ως αντικείμενο διερεύνησης στους μαθητές. Η γραφή, το έργο του, η ζωή του ερευνώνται από τους μαθητές και καταγράφονται με τη μορφή εργασιών. Οι εργασίες αυτές παρουσιάζονται τον Μάιο σε μεγάλη απογευματινή εκδήλωση σε χώρο που μας παραχωρεί γειτονικό ξενοδοχείο (ΜΙΝΩΑ Palace). Εκεί, μαζί με τις εργασίες, οι μαθητές του σχολείου έχουν την ευκαιρία να ακούσουν προσκεκλημένους από το λογοτεχνικό κόσμο των Χανίων που προσκαλούνται να συμμετέχουν στην εκδήλωση. Τέλος οι εργασίες των μαθητών τυπώνονται σε ξεχωριστό τόμο και μοιράζονται δωρεάν. 

    Τη φροντίδα της επιμέλειας των εργασιών έχει η φιλόλογος του σχολείου κα Μαγουλά Μαρία ενώ το οργανωτικό κομμάτι της εκδήλωσης και της έκδοσης αναλαμβάνει ο Διευθυντής κος Παπαστάμος Βασίλης


  • Διάφορα   ( 4 Articles )


  • Δημιουργική γραφή και Αρχαία ιστορία   ( 8 Articles )

    Εμπνέομαι από την Αρχαία Ιστορία

    Δημιουργική γραφή και εικαστική δημιουργία

    Οι μαθητές της Α΄ τάξης του Γυμνασίου Πλατανιά κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους συγκέντρώνουν πληροφορίες για την Αρχαία Ιστορία και μυθολογία και δημιουργούν κείμενο (διήγημα, παραμύθι) εμπνεόμενοι από τα συγκεκριμένα ιστορικά γεγονότα ή την ανάπτυξη πολιτισμών. Στη συνέχεια αρκετοί μαθητές αποδίδουν τα θέματα που τους δόθηκαν δημιουργώντας καλλιτεχνικά έργα. Οι μαθητές εργάζονται σε ομάδες.

    Τις εργασίες συγκεντρώνει η φιλόλογος που διδάσκει το μάθημα της Ιστορίας στην Α' Γυμνασίου κα Μαγουλά Μαρία Μετά την στοιχειοθεσία αυτές εκδίδονται στο τέλος της σχολικής χρονιάς σε ένα ενιαίο τόμο και μοιράζονται στο σύνολο των μαθητών της Α' Γυμνασίου.

  • Δημιουργική γραφή και ετοιμολόγία λέξεων   ( 7 Articles )

    Στο πλαίσιο των μαθημάτων της Νεοελληνικής Γλώσσας και Νεοελληνικής Λογοτεχνίας οι μαθητές της Β΄ τάξης του Γυμνασίου Πλατανιά και κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, αναλαμβάνουν να εντοπίσουν την ετυμολογία κάποιων λέξεων που χρησιμοποιούμε σήμερα στη νεοελληνική γλώσσα. Κάποιες από τις λέξεις προέρχονται από το κρητικό γλωσσικό ιδίωμα. Κατόπιν, δημιουργούν ένα κείμενο χρησιμοποιώντας αυτές τις λέξεις (τουλάχιστον μια φορά). Έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν κείμενο διαφορετικού είδους (διήγημα, παραμύθι, επιστολή). Παράλληλα εντοπίζουν στο διαδίκτυο εικόνες σχετικές με τις λέξεις που τους δόθηκαν ή με την υπόθεση του κειμένου που έγραψαν. Τέλος, οι μαθητές αναλαμβάνουν να ζωγραφίσουν σχετικά με το θέμα του κειμένου. Οι μαθητές, στην πλειοψηφία τους, εργάζονται σε ομάδες.

    Τις εργασίες συγκεντρώνει η φιλόλογος που διδάσκει το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στην Β' Γυμνασίου κα Μαγουλά Μαρία. Μετά την στοιχειοθεσία αυτές εκδίδονται στο τέλος της σχολικής χρονιάς σε ένα ενιαίο τόμο και μοιράζονται στο σύνολο των μαθητών της Α' Γυμνασίου.

  • Μαθηματικά   ( 3 Articles )

    Εκδόσεις σχετικές με το μάθημα των Μαθηματικών

  • Περιβαλλοντική Εκπαίδευση   ( 4 Articles )

    Εκδόσεις που προέκυψαν από τις ομάδες περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που δημιουργούνται κάθε χρόνο στο Γυμνάσιο Πλατανιά

  • Τοπική Ιστορία   ( 7 Articles )

    Εκδόσεις που αφορούν την τοπική ιστορίσα.

  • Μαθητικό περιοδικό   ( 5 Articles )

    Το μαθητικό περιοδικό "Αλλά ζω" το εκδίδουν οι μαθετές και μαθήτριες του Γυμνασίου Πλατανιά. Το περιοδικό τυπώνεται στο φωτοτυπικό μηχάνημα του σχολείου και μοιράζεται δωρεάν σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου. Κάποια τεύχη έχουν ανατυπωθεί και πωληθεί με σκοπό την ενίσχυση του μαθητικού ταμείου.

Κυριακάτικη βόλτα στην ιστορία του τόπου μας

Κυριακάτικη βόλτα στην ιστορία του τόπου μας

Βρείτε τ απαραίτητα αρχεία για την Κυριακάτικη βόλτα στην τοπική ιστορία !

[Μετάβαση στη σελίδα]

Βρείτε μας εύκολα!

Εντοπισμός διαδρομής για το Γυμνάσιο Πλατανιά

Παιχνίδι Tablet & κινητών

Με σκοπό να μπορέσουμε να προσεγγίσουμε τα θέματα ΤΟΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ του Δήμου Πλατανιά, δημιουργήσαμε μια εφαρμογή για συσκευές android που καθοδηγεί τους μαθητές σε ένα παιχνίδι "κυνήγι Θησαυρού" 

[Δοκιμάστε την εφαρμογή]

ESPA


feed-image Feed Entries

Νεότερα άρθρα

Δημοφιλή Άρθρα

Σύνδεσμοι

Είσοδος στο apps



Powered by Joomla!. Designed by: free Joomla theme cheap web hosting Valid XHTML and CSS.