forex trading logo

  • Το δάσος
  • Το φαράγγι της Αγίας Ειρήνης
  • Πρώτες βοήθειες με σκίτσα
  • Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης
  • Οι μάχες των Περσικών πολέμων
Previous Next
Διεύθυνση
Άρθρα - κείμενα - ειδήσεις που αφορούν την ομάδα διεύθυνσης του σχολείου

Κανονισμός βαθμολόγησης πρωταθλήματος τμημάτων (2014-2015) PDF Print E-mail
Διεύθυνση
Written by Παπαστάμος Βασίλης   
Sunday, 26 October 2014 00:08
Share

Κανονισμός βαθμολόγησης πρωταθλήματος τμημάτων

1. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα – και χωρίς να υπάρχει προειδοποίηση – εξωτερικός παρατηρητής θα περιδιαβαίνει τις σχολικές αίθουσες και θα τις βαθμολογεί  ανάλογα με το πόσο είναι κοντά σ’ αυτό που ορίζουμε «Όμορφη τάξη» [Μέγιστος αριθμός πόντων 100 ανά έλεγχο].

2. Εσωτερικά πρωταθλήματα : Θα διοργανωθούν εσωτερικά αθλητικά πρωταθλήματα. Κάθε αθλητής που θα συμμετέχει με ομάδα, σε ένα πρωτάθλημα θα παίρνει 20 πόντους. Οι νικητές μαθητές του πρωταθλήματος θα πάρουν 40 πόντους ο καθ΄ ένας και οι δευτεραθλητές 30 πόντους.

3. Για κάθε δραστηριότητα του σχολείου (Μαθήματα, εκδρομές, εκδηλώσεις, προγράμματα, και οτιδήποτε άλλο) οι μαθητές μπορούν να δημιουργούν εργασίες (500 λέξεων) και να τις παραδίδουν στον διευθυντή. Κάθε εργασία που θα παραδοθεί θα δώσει στο τμήμα 50 πόντους. Η εργασία που θα επιλεχθεί για το blog του σχολείου θα δώσει 100 πόντους και εκείνη που θα επιλεγεί για το έντυπο περιοδικό του σχολείου θα δώσει 150 πόντους στο τμήμα του μαθητή.

4. Η συμμετοχή των μαθητών στις ομάδες δραστηριοτήτων θεωρούμε πως είναι πολύ σημαντική. Κάθε μαθητής που θα συμμετέχει σε ομάδες θα δίνει και 50 πόντους στο τμήμα του (Φυσικά και αν η δραστηριότητα της ομάδας οδηγήσει σε εργασίες που πριμοδοτούνται σε άλλα άρθρα του κανονισμού, θα υπάρχει επιπλέον βαθμολόγηση για το τμήμα)

5. Από καιρό εις καιρό προκηρύσσονται διαγωνισμοί. Οι διαγωνισμοί θα ανακοινώνονται στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου και αν κάποιος μαθητής συμμετέχει και παραδώσει εργασία θα πάρει το τμήμα του 50 πόντους. Αν αποφασισθεί να σταλεί η εργασία θα πάρει 100 πόντους. Τέλος αν βραβευθεί θα δώσει μεγάλη τιμή σε όλο το σχολείο αλλά και 300 πόντους στο τμήμα.

6. Ο Μέσος όρος των βαθμολογιών των μαθητών ενός τμήματος σε κάθε τρίμηνο θα πολλαπλασιασθεί επί δέκα και θα προστίθεται στη γενική βαθμολογία του τμήματος.

7. Σε διάφορες δραστηριότητες – παιχνίδια που διοργανώνει το Γυμνάσιο και συμμετέχει όλο το σχολείο δίδουν 20 πόντους σε κάθε συμμετοχή και επιπλέον 40 πόντους στους νικητές (πχ. Κυνήγι  χαμένου θησαυρού)

8. Οι τιμωρίες κοστίζουν…. 20 πόντοι θα αφαιρούνται από το τμήμα για κάθε ωριαία απομάκρυνση μαθητή από την τάξη και 100 για κάθε ημερήσια!

Η βαθμολογία θα συγκεντρώνεται και θα ανακοινώνεται από τον Διευθυντή.

Οι τελικοί νικητές θα κερδίσουν μια εκδρομή στη Λιμνούπολη!


 
Ωρες επίσκεψης γονέων PDF Print E-mail
Διεύθυνση
Written by Παπαστάμος Βασίλης   
Wednesday, 28 November 2012 12:55
Share

Οι ώρες επίσκεψης των γονέων για ενημέρωση από τους εκπαιδευτικούς για τη μαθησιακή πορεία του παιδιού τους έχουν όπως στον παρακάτω πίνακα.

Last Updated on Wednesday, 28 November 2012 17:31
 
Πανηγυρικός 28ης Οκτωβρίου [28/10/2012] PDF Print E-mail
Διεύθυνση
Written by Παπαστάμος Βασίλης   
Wednesday, 28 November 2012 12:50
Share

 

Πανηγυρικός 28ης Οκτωβρίου 2012

Για μια ακόμη φορά με καλεί ο Σεβαστός πατέρας στο Ιερό ετούτο Βήμα να εκφωνήσω λόγο πανηγυρικό για την Ιστορική περίοδο της επίθεσης των Ιταλών και της Κατοχής από τα Ναζιστικά στρατεύματα της Χιτλερικής Γερμανίας.

Όπως ακριβώς και πέρυσι έτσι και φέτος είναι χρέος μας να αναρωτηθούμε: Μπορούμε να πανηγυρίζουμε για εποχές ηρωικές και συνάμα μαρτυρικές, σε μια περίοδο που το Έθνος δίνει σκληρές μάχες για να αποφύγει την πιο ταπεινωτική αλλά και επώδυνη ήττα της Ιστορίας του; Η απάντηση είναι ξανά η ίδια. Σε κάθε ευκαιρία που μας δίνετε θα πρέπει να μνημονεύουμε την Ιστορία μας, να την ερευνούμε, να την μελετάμε και να αντλούμε απ’ αυτή διδάγματα αλλά και θάρρος για τη συνέχεια.

Φέτος η επέτειος είναι διπλή. Εκτός από το έπος του 1940 η πατρίδα γιορτάζει τα 100 χρόνια από τους νικηφόρους αγώνες του 1912 με τους οποίους διπλασίασε τα εδάφη της. Η Θεσσαλία, η Ήπειρος, η Μακεδονία προσαρτήθηκαν στη Ελλάδα μετά τις νίκες του Ελληνικού Στρατού υπό την καθοδήγηση του Εθνάρχη Ελευθέριου Βενιζέλου. Ένα χρόνο μετά η Κρήτη θα ενωθεί κι εκείνη με την Ελλάδα ικανοποιώντας τον πόθο του Κρητικού λαού που για χρόνια αγωνίζονταν για αυτό.

Last Updated on Wednesday, 28 November 2012 12:54
Read more...
 
Πανηγυρικός 28ης Οκτ. [28-10-2011] PDF Print E-mail
Διεύθυνση
Written by Administrator   
Saturday, 04 February 2012 01:56
Share

 

Σεβαστοί Πατέρες,

Αξιότιμοι Πολιτικοί Άρχοντες,

Κυρίες και Κύριοι,

Αγαπητοί μαθητὲς καὶ μαθήτριες

 

Καλούμαι σήμερα να εκφωνήσω τον Πανηγυρικό λόγο.

Ὁ Πανηγυρικός λόγος πρέπει να εκφράζει το πανηγύρι των ψυχών όσω πανηγυρίζουν, αλλιώς είναι κούφιος λόγος, υποκριτική τέχνη προσβολής της μνήμης των ηρώων.

Είναι όμως οι ψυχές των παριστάμενων εδώ σήμερα σε θέση να πανηγυρίζουν; Δύσκολα θα πεις το ΝΑΙ. Η κατάσταση που έχει περιέλθει σήμερα το Έθνος και η χώρα είναι ιδιαίτερα ταπεινωτική. Η κατάσταση των πολιτών της ιδιαίτερα θλιβερή. Υπάρχει λοιπόν λόγος για έναν Πανηγυρικό σήμερα; ΝΑΙ υπάρχει. Ο Πανηγυρικός λόγος, για ένα λαμπρό γεγονός όπως είναι η 28η Οκτωβρίου 1940, εκφράζει, εκτός

Last Updated on Saturday, 04 February 2012 02:12
Read more...
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ PDF Print E-mail
Διεύθυνση
Written by Administrator   
Saturday, 04 February 2012 01:51
Share

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ (μέχρι 300 λέξεις)

(Όπως αυτός κατατέθηκε στο συμβούλιο επιλογής διευθυντών σχολικών μονάδων το καλοκαίρι του 2011)

Σε περίπτωση επιλογής μου η πρώτη μέριμνα είναι η αναγνώριση των παραμέτρων του συστήματος της σχολικής μονάδας. Αυτό θα επιτευχθεί με επιτόπια μελέτη αλλά και συναντήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους με τη σχολική μονάδα φορείς αλλά και πρόσωπα. Μετά την αρχική αναγνώριση του συστήματος θα καθοριστούν οι στόχοι της σχολικής μονάδας μέσα από συζήτηση με όλα τα όργανα που εμπλέκονται μ’ αυτή (Σύλλογο διδασκόντων, Σύλλογο γονέων, τοπική δημοτική αρχή, σχολικό σύμβουλο)

Θα ακολουθήσουν κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου έτσι ώστε να αναγνωρισθούν και να καταγραφούν οι ανάγκες, οι δυνατότητες, οι προοπτικές και οι στόχοι για κάθε εκπαιδευτικό λειτουργό αλλά και εκπαιδευτικό αντικείμενο.

Θα διερευνηθούν σε βάθος οι

Last Updated on Saturday, 04 February 2012 02:12
Read more...
 
« StartPrev123NextEnd »

Page 2 of 3

Κυριακάτικη βόλτα στην ιστορία του τόπου μας

Κυριακάτικη βόλτα στην ιστορία του τόπου μας

Βρείτε τ απαραίτητα αρχεία για την Κυριακάτικη βόλτα στην τοπική ιστορία !

[Μετάβαση στη σελίδα]

Βρείτε μας εύκολα!

Εντοπισμός διαδρομής για το Γυμνάσιο Πλατανιά

Παιχνίδι Tablet & κινητών

Με σκοπό να μπορέσουμε να προσεγγίσουμε τα θέματα ΤΟΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ του Δήμου Πλατανιά, δημιουργήσαμε μια εφαρμογή για συσκευές android που καθοδηγεί τους μαθητές σε ένα παιχνίδι "κυνήγι Θησαυρού" 

[Δοκιμάστε την εφαρμογή]

ESPA


feed-image Feed Entries

Νεότερα άρθρα

Δημοφιλή Άρθρα

Σύνδεσμοι

Είσοδος στο apps



Powered by Joomla!. Designed by: free Joomla theme cheap web hosting Valid XHTML and CSS.