forex trading logo

  • Το φαράγγι της Αγίας Ειρήνης
  • Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης
  • Πρώτες βοήθειες με σκίτσα
  • Οι μάχες των Περσικών πολέμων
  • Το δάσος
Previous Next
Ανακοινώσεις
"Μένουμε σπίτι" Εξ αποστάσεως σχολείο PDF Print E-mail
Written by Παπαστάμος Βασίλης   
Thursday, 26 March 2020 21:09
Share

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες
Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου ετοίμασαν (και ετοιμάζουν κι άλλα) τα πρώτα εξ αποστάσεως μαθήματα, για να μην πάψει αυτό που με αγάπη σας δίνουμε και με ευχαρίστηση κατακτάτε! Η γνώση, που θα σας χρειασθεί να γίνετε άξιοι και άξιες, πολίτες του αύριο.
Είναι η πρώτη φορά που οι συνάδελφοί μου χρησιμοποιούν το εργαλείο classroom της Google και είναι η πρώτη φορά που κι εσείς θα το χρησιμοποιήσετε. Με υπομονή και καλή διάθεση θα μπορέσουμε όλοι να αντλήσουμε πολλά από τις δυνατότητες που αυτό δίνει.
Για να συμμετέχετε (join) σε ένα μάθημα θα πρέπει να χρησιμοποιείτε λογαριασμό @gymnasio-platania.gr
Σας περιμένουμε OnLine!

 
Συμμετοχή στο Εθνικό Μαθητικό Κοινοβούλιο της Επιστήμης: «Το μέλλον της πόλης» PDF Print E-mail
Written by Παπαστάμος Βασίλης   
Wednesday, 02 April 2014 23:56
Share

Την εκπαιδευτική δράση «Εθνικό Μαθητικό Κοινοβούλιο της Επιστήμης», θεσμό που είναι μέρος του Ευρωπαϊκού Μαθητικού Κοινοβουλίου της Επιστήμης (European Student Parliaments on Science) διοργανώνει ο οργανισμός Science View (Eλληνική Ένωση Δημοσιογράφων Επιστήμης, Συγγραφέων και Επικοινωνιολόγων Επιστήμης).

Πρόκειται για την πρώτη φορά που η εν λόγω δράση διοργανώνεται στην Ελλάδα. Το Eθνικό Μαθητικό Κοινοβούλιο αποτελεί μέρος μιας πανευρωπαϊκής δράσης στην οποία μετέχουν 17 χώρες με συντονίστρια χώρα τη Γερμανία (Wissenschaft im Dialog). Οι μαθητές (Γυμνασίου και Λυκείου) θα μετέχουν σε πραγματικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες, ενώ δρουν ως ερευνητές επιστημονικών θεμάτων με την αρωγή διακεκριμένων ειδικών και ακαδημαϊκών. To Eυρωπαϊκό Μαθητικό Κοινοβούλιο της Επιστήμης στοχεύει στο να ενισχύσει το διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων και γνώσεων ανάμεσα στους μαθητές και τους επιστήμονες, εμπλέκοντας τα παιδιά στις διαδικασίες του κοινοβουλευτισμού σε θέματα που καλύπτουν ποικίλους τομείς της επιστήμης και της έρευνας.

EUSP

Το κάθε σχολείο επιλέγει μια θεματική περιοχή. Εν συνεχεία, θα πραγματοποιηθεί ένα τριήμερο event στην Αθήνα (02 -04 Απριλίου, στα εκπαιδευτήρια Ελληνογερμανικής Αγωγής), όπου οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να συνδιαλεχθούν με επιστήμονες, εξειδικευμένους σε κάθε θεματική και να ανταλλάξουν ιδέες και προτάσεις, με σκοπό να τις καταγράψουν στην τελική τους αναφορά. Θα υπάρξουν πέντε ομάδες μαθητών – μια ομάδα ανά θεματική- που θα προέρχονται από διαφορετικά σχολεία και θα συζητήσουν το θέμα που έχουν επιλέξει. Θα καταλήξουν σε ένα τελικό παραδοτέο (report), όπου θα αποτυπωθούν οι τελικές ιδέες των παιδιών για το θέμα. Επιπλέον, θα πραγματοποιήσουν ένα ψήφισμα, για να εκλεγεί ένας μαθητής από κάθε ομάδα. Πέντε μαθητές θα επιλεγούν – ένας για κάθε θεματική περιοχή- για να εκπροσωπήσουν τις ομάδες τους στο Euroscience Open Forum - ESOF, το οποίο θα γίνει στην Κοπεγχάγη, στις 20 Ιουνίου του 2014, με καλυμμένα όλα τα έξοδα.

Το ESOF αποτελεί το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό συνέδριο για επιστήμονες και ερευνητικούς οργανισμούς σε όλα τα επιστημονικά πεδία. Εκεί θα συγκεντρωθούν οι μαθητές από τα μαθητικά κοινοβούλια των 17 χωρών, θα συζητήσουν τα θέματά τους και θα συνδιαλεχθούν με επιστήμονες διεθνούς φήμης.

Η κεντρική θεματική ενότητα του Eθνικού Μαθητικού Κοινοβουλίου είναι «Το μέλλον της πόλης». Τα θέματα προς διερεύνηση από τους Έλληνες μαθητές είναι τα εξής:

  • Οι μετακινήσεις του μέλλοντος – μια νέα προσέγγιση στην πόλη
  • Δημογραφικές εξελίξεις που επηρεάζουν την ανάπτυξη μιας πόλης
  • Πόλη και Κλιματική αλλαγή
  • Ενεργειακά, Βιοκλιματικά Σπίτια
  • «Έξυπνη Πόλη»: Η δικτύωση της ζωής στα αστικά κέντρα

Τα σχολεία τα οποία έχουν έως τώρα δηλώσει συμμετοχή είναι τα ακόλουθα:

  • Πρότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης
  • 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας
  • Εκπαιδευτήρια ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ
  • Γυμνάσιο Πλατανιά Χανίων
  • 1o ΓΕΛ Αμαρουσίου
  • Ελληνογερμανική Αγωγή
  • 1o Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθήνας
  • 8ο Γυμνάσιο Κορυδαλλού
  • Ελληνογαλλική Σχολή Αγίας Παρασκευής Eugene Delacroix
  • Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Πατρών
  • 2ο Γενικό Λύκειο Ιλίου

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το www.scienceview.gr/projects/8 ή να επικοινωνήσουν στο This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it είτε τηλεφωνικά στο 210 9231955 (κα. Χαραλαμπίδου) για δηλώσεις συμμετοχής.

Η Science View αποτελεί έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που προωθεί την επικοινωνία της επιστήμης και τη διασύνδεση της επιστημονικής κοινότητας, σε συνεργασία με το το Τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και την Ελληνογερμανική Αγωγή.

Πηγή : Ναυτεμπορίκη http://www.naftemporiki.gr/story/764637/ethniko-mathitiko-koinoboulio-tis-epistimis-to-mellon-tis-polis 

 
Στο Γυμνάσιο Πλατανιά, Μαθήματα του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. PDF Print E-mail
Written by Παπαστάμος Βασίλης   
Friday, 03 January 2014 00:08
Share

Στο Γυμνάσιο Πλατανιά πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δήμαρχου κ. Μαλανδράκη με το ΓΓ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου κ. Χαράλαμπο Ροδόπουλο, με αντικείμενο τη διευθέτηση και των τελευταίων λεπτομερειών για την άμεση λειτουργία του ΕΑΠ στον Πλατανιά.

Στη συνέχεια έγινε επιθεώρηση των χώρων του Γυμνασίου Πλατανιά, το οποίο θα φιλοξενεί τα μαθήματα και τις συναντήσεις των φοιτητών με τους καθηγητές-διδάσκοντες αλλά και τη διοικητική υποστήριξη που απαιτείται.

Ο Γ.Γ. του ΕΑΠ κ. Ροδόπουλος εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για τη συνεργασία και την ανταπόκριση που βρήκε από το Δήμο Πλατανιά ενώ δεσμεύτηκε ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει και ανακοίνωση από τη Διοικούσα Επιτροπή του ΕΑΠ για την επίσημη έναρξη της συνεργασίας με το Δήμο Πλατανιά και την υπογραφή του σχετικού πρωτοκόλλου. Ανακοίνωσε επίσης ότι θα υπάρξει άμεση έναρξη των μαθημάτων από την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους.

Επίσης συζητήθηκε και το ενδεχόμενο συνεργασίας με το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης που λειτουργεί στο Δήμο Πλατανιά και έχει πιστοποιηθεί από το Υπουργείο Παιδείας καθώς και η δυνατότητα να γίνουν εξειδικευμένα σεμινάρια στον τομέα των τουριστικών και ξενοδοχειακών υπηρεσιών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμα ο αντιδήμαρχος Πλατανιά κ. Δασκαλάκης Νίκος, ο διευθυντής του Γυμνασίου Πλατανιά κ. Παπαστάμος Βασίλης, ο επισκέπτης καθηγητής του ΕΑΠ κ. Πρώιμος Κωνσταντίνος, η διοικητική γραμματέας κ. Δαμπα Φανή και η πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών του ΕΑΠ κ. Σολιδάκη Ρούλα.

eap_platania

 
Ψηφιακή επίσκεψη στο CERN PDF Print E-mail
Written by Παπαστάμος Βασίλης   
Tuesday, 24 December 2013 08:53
Share

Ψηφιακή επίσκεψη του Γυμνασίου Πλατανιά στο CERN

Στις 24 Ιανουαρίου οι μαθητές του πιλοτικού σχολείου του ODS, Γυμνασίου Πλατανιά, θα συνδεθούν ψηφιακά με το κέντρο ελέγχου του πειράματος ATLAS στο CERN. Πριν την έναρξη της σύνδεσης θα γίνει μέσω ψηφιακής σύνδεσης εισαγωγική παρουσίαση των πειραμάτων του CERN στους μαθητές από την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, κα Χριστίνα Κουρκουμέλη, ενώ μετά την ολοκλήρωση της ξενάγησης στο CERN θα γίνει ψηφιακά εργαστηριακή άσκηση με χρήση του εργαλείου ανάλυσης πειραματικών δεδομένων HYPATIA. Στη δραστηριότητα θα συμμετάσχουν εξ αποστάσεως και θα συνεργαστούν με τους μαθητές του Πλατανιά 26 μαθητές από 4 Λύκεια της Χαλκίδας, σε συνεργασία με το τοπικό ΕΚΦΕ.

Αν θέλετε να διοργανώσετε κι εσείς εικονικές επισκέψεις του σχολείου σας στο CERN, μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ:

http://portal.opendiscoveryspace.eu/beta/event/organise-virtual-visit-atlas-experiment-cern-401749

Last Updated on Thursday, 03 April 2014 00:29
 
Στον μεγάλο τελικό της Microsoft Hellas PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Tuesday, 06 March 2012 02:19
Share

 

Οι νέες τεχνολογίες στις σχολικές αίθουσες

Πέντε ξεχωριστά σχολεία της χώρας συναγωνίζονται το Σάββατο στον μεγάλο τελικό της Microsoft

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ στο OnLine "ΒΗΜΑ" :  02/03/2012, 23:23 [σύνδεση με την πηγή της είδησης]

 

Πέντε ξεχωριστά σχολεία της χώρας, όπου δάσκαλοι αγκάλιασαν τις νέες τεχνολογίες ανοίγοντας στους μαθητές τους νέα παράθυρα στη γνώση, συναγωνίζονται το Σάβββατο, στον μεγάλο τελικό για το βραβείο του πιο πρωτοπόρου εκπαιδευτικού.

Στον διαγωνισμό που οργανώνει σε παγκόσμιο επίπεδο η Microsoft στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής πρωτοβουλίας «Συνεργάτες στη Μάθηση», συμμετείχαν φέτος 85 ελληνικά σχολεία από όλες τις βαθμίδες της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Τα σχολεία που θα αναδειχθούν στις τρεις πρώτες θέσεις μετά την παρουσίαση των πέντε πρωτοβουλιών που ξεχώρισαν - κατά τη διάρκεία του φόρουμ με τίτλο «Οι νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση: Πρωτοπόροι εκπαιδευτικοί και σχολεία» - θα πάρουν από ένα εισιτήριο για τη Λισαβόνα, όπου θα διεξαχθεί ο πανευρωπαϊκός διαγωνισμός για το πιο καινοτόμο σχολείο της Ευρώπης. Και ο συναγωνισμός ήδη από τον ελληνικό τελικό φαίνεται να είναι μεγάλος.

Last Updated on Tuesday, 06 March 2012 02:28
Read more...
 
Εκκίνηση σχολικής χρονιάς Σεπ. 2011 PDF Print E-mail
Written by Παπαστάμος Βασίλης   
Tuesday, 30 August 2011 17:24
Share

Εκκίνηση σχολικής χρονιάς Σεπ. 2011

Την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου 2011 ξεκινά το σχολικό έτος 2011 - 2012.

Οι εκπαιδευτικοί με οργανική θέση στο Γυμνάσιο Πλατανιά θα πρέπει να προσέλθουν στο σχολείο έως τις 9:00 το πρωί.

Στις 9:30 θα εκκινήσει η συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων του Γυμνασίου.

Στις 12:00 το μεσημέρι της ίδιας μέρας, θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα εξετάσεων για την επαναληπτική περίοδο εξετάσεων του Σεπτεμβρίου για τους μαθητές που κρίθηκαν μετεξεταστέοι τον Ιούνιο.

Από την Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη έως και την Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη θα διενεργηθούν οι παραπάνω εξετάσεις. Το μεσημέρι της Παρασκευής 9 Σεπτέμβρη ο σύλλογος διδασκόντων θα αποφασίσει σε συνεδρίασή του τα αποτελέσματα των μαθητών που εξετάσθηκαν και θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα.

Για τους υπόλοιπους μαθητές το σχολικό έτος αρχίζει τη Δευτέρα 12 Σεπτέμβρη 2011 στις 8:30 το πρωί. Θα γίνει αγιασμός και θα τους μοιρασθούν βιβλία.

 

Last Updated on Tuesday, 06 March 2012 02:46
 


Κυριακάτικη βόλτα στην ιστορία του τόπου μας

Κυριακάτικη βόλτα στην ιστορία του τόπου μας

Βρείτε τ απαραίτητα αρχεία για την Κυριακάτικη βόλτα στην τοπική ιστορία !

[Μετάβαση στη σελίδα]

Βρείτε μας εύκολα!

Εντοπισμός διαδρομής για το Γυμνάσιο Πλατανιά

Παιχνίδι Tablet & κινητών

Με σκοπό να μπορέσουμε να προσεγγίσουμε τα θέματα ΤΟΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ του Δήμου Πλατανιά, δημιουργήσαμε μια εφαρμογή για συσκευές android που καθοδηγεί τους μαθητές σε ένα παιχνίδι "κυνήγι Θησαυρού" 

[Δοκιμάστε την εφαρμογή]

ESPA


feed-image Feed Entries

Νεότερα άρθρα

Δημοφιλή Άρθρα

Σύνδεσμοι

Είσοδος στο apps



Powered by Joomla!. Designed by: free Joomla theme cheap web hosting Valid XHTML and CSS.