forex trading logo

  • Πρώτες βοήθειες με σκίτσα
  • Το δάσος
  • Το φαράγγι της Αγίας Ειρήνης
  • Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης
  • Οι μάχες των Περσικών πολέμων
Previous Next
Περιβάλλον
Κατηγορία όπου θα καταχωρούνται άρθρα της ή των ομάδων περιβαλλοντικής μελέτης

Περ. Ομάδα : Μαθητές καθάρισαν την παραλία PDF Print E-mail
Written by Παπαστάμος Βασίλης   
Thursday, 03 May 2012 01:16
Share

Μαθητές καθάρισαν την παραλία σε Πλατανιά και Γεράνι

Δημοσιεύθηκε στις: 28-04-2012 στα "Χανιώτικα Νέα" [Σύνδεση με την πηγή]

Καθαρισμός της παραλίας Πλατανιά από την Περιβαλλοντική Ομάδα του Γυμνασίου

Μάζεψαν πλαστικά, χαρτικά, ξύλα, κλαδιά, απορρίμματα κάθε είδους δίνοντας ένα ζωντανό παράδειγμα περιβαλλοντικής ευαισθησίας.

Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Χανίων και του Γυμνασίου Πλατανιά συμμετείχαν ενεργά στον καθαρισμό της παραλίας στην περιοχή του Γερανίου, ενώ ανάλογοι καθαρισμοί έγιναν και σε άλλες παραλίες του Δήμου, δίνοντας το δικό τους ξεχωριστό μήνυμα για την προστασία τους περιβάλλοντος.

«Αντιλαμβανόμαστε το πρόβλημα που υπάρχει, ως μέλη της περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου μας είμαστε ευαισθητοποιημένοι και προσπαθούμε και εμείς να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες», τόνισε ο Γιώργος Μαρτσάκης, μαθητής του 1ου ΕΠΑΛ Χανίων. Οι μαθητές του ΕΠΑΛ εξήραν τη στήριξη της υπεύθυνης καθηγήτριάς τους και δήλωσαν τη θέλησή τους να συμμετάσχουν και σε άλλες ανάλογες δράσεις. Από τη μεριά των μαθητών του Γυμνασίου Πλατανιά ο πρόεδρος της περιβαλλοντικής ομάδας Μανώλης Λιοδάκης τόνισε πως «συμμετείχαμε και εμείς στον καθαρισμό της παραλίας. Είναι κάτι που κάνουμε κάθε χρόνο. Καθαρίζουμε τα σκουπίδια που έχουν πετάξει ασύδοτα σε διάφορα σημεία γιατί αρχίζει η τουριστική περίοδος και η εικόνα δεν είναι καλή ούτε για τον τουρίστα, ούτε για τον ντόπιο». Για το 15μελές του σχολείου ο πρόεδρος Παναγιώτης Παρασκάκης επισήμανε πως «στηρίζουμε την περιβαλλοντική μας ομάδα στην καθαριότητα της παραλίας και σιγά - σιγά θα αρχίσουμε τις δεντροφυτεύσεις στο σχολείο μας. Συν τοις άλλοις έχουμε συμβάλει στη συγκέντρωση χρημάτων για τη στήριξη ανθρωπιστικών οργανώσεων».

Τους μαθητές ευχαρίστησε για τη συμμετοχή και τη συμβολή τους ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης τονίζοντας πως στόχος αυτών των ενεργειών είναι «να αφυπνίσουμε συνειδήσεις. Τα παιδιά έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον να συμμετάσχουν. Πρέπει το μήνυμα να περάσει σε όλους ότι δεν μπορεί τη μια μέρα να καθαρίζει  ο Δήμος ή οι εθελοντές και μετά από δύο ημέρες να χρειάζεται και πάλι καθαρισμός». Παράλληλα σημείωσε πως μετά την ευαισθητοποίηση θα έλθει και η ώρα των προστίμων για όσους παραμένουν αμετανόητοι.

Οι καθαρισμοί εντάσσονται στο πλαίσιο της δράσης 'Αγαπώ και Προστατεύω το Περιβάλλον μου'.

 

Last Updated on Thursday, 03 May 2012 01:22
 
Ο Ιάρδανος στη ροή του χρόνου PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Thursday, 01 March 2012 18:07
Share

Το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που υλοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Πλατανιά είχε ως στόχο την ολοκληρωμένη διαχείρηση του ποτάμιου οικοσυστήματος με τους εξής θεματικούς άξονες :
Ο Ιάρδανος ως υδάτινο οικοσύστημα. (Τοποθέτηση, λεκάνη απορροής, ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Μορφολογία, βιολογική και οικονομική αξία, κλίμα, αβιοτικοί και βιοτικοί παράγοντες : Ζώα - φυτά - ψάρια - πουλιά - ρύπανση - προβλήματα.)
2. Οι χρήσεις του νερού και της παραποτάμιας γης. Οι ανθρώπινες επεμβάσεις.
3. Προβληματισμοί ενημέρωση της ευρύτερης περιοχής.

Υπεύθυνη καθηγήτρια : Λιτσάκη Μαριέττα.

Last Updated on Thursday, 01 March 2012 18:33
 
Περιβάλλον : Παλιά ξεχασμένα παιχνίδια της αυλής PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Wednesday, 03 August 2011 02:33
Share


“ΠΑΛΙΑ ΞΑΧΑΣΜΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ”

Θυμάμαι όταν ξεκίνησε η προσπάθεια μας να συγκεντρώσουμε ορισμένα από τα παιχνίδια , που έπαιζαν οι γονείς μας και εμείς όταν ήμασταν μικρά παιδιά, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα καταφέρναμε να συγκεντρώσουμε και να καταγράψουμε τόσα πολλά. Σας παρουσιάζουμε τα παιχνίδια που συγκεντρώσαμε με την ελπίδα να τα διαβάσουν οι επόμενοι μαθητές και να τα κρατήσουν ζωντανά στη μνήμη και στην αυλή.

 

1.ΚΛΩΤΣΟΝΤΕΝΕΚΕΣ

Last Updated on Wednesday, 03 August 2011 03:14
Read more...
 
« StartPrev12NextEnd »

Page 2 of 2

Κυριακάτικη βόλτα στην ιστορία του τόπου μας

Κυριακάτικη βόλτα στην ιστορία του τόπου μας

Βρείτε τ απαραίτητα αρχεία για την Κυριακάτικη βόλτα στην τοπική ιστορία !

[Μετάβαση στη σελίδα]

Βρείτε μας εύκολα!

Εντοπισμός διαδρομής για το Γυμνάσιο Πλατανιά

Παιχνίδι Tablet & κινητών

Με σκοπό να μπορέσουμε να προσεγγίσουμε τα θέματα ΤΟΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ του Δήμου Πλατανιά, δημιουργήσαμε μια εφαρμογή για συσκευές android που καθοδηγεί τους μαθητές σε ένα παιχνίδι "κυνήγι Θησαυρού" 

[Δοκιμάστε την εφαρμογή]

ESPA


feed-image Feed Entries

Νεότερα άρθρα

Δημοφιλή Άρθρα

Σύνδεσμοι

Είσοδος στο apps



Powered by Joomla!. Designed by: free Joomla theme cheap web hosting Valid XHTML and CSS.