forex trading logo

  • Πρώτες βοήθειες με σκίτσα
  • Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης
  • Το δάσος
  • Οι μάχες των Περσικών πολέμων
  • Το φαράγγι της Αγίας Ειρήνης
Previous Next
Συνεργατικά Σενάρια PDF Print E-mail
Written by Ψυχογιού Διονυσία   
Tuesday, 29 June 2021 09:24
Share


Δεύτερη χρονιά πανδημίας και το πρόγραμμά μας επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό!!! Η δια ζώσης λειτουργία της ομάδας αναστέλλεται και όλες οι κινητικότητες αναβάλλονται μέχρι νεωτέρας... Στην καρδιά, όμως, των προγραμμάτων βρίσκεται η διάδραση με μαθητές/μαθήτριες από άλλες χώρες, η δημιουργία κοινών εμπειριών και βιωμάτων, η πολιτιστική ανταλλαγή.


Έχοντας αυτά κατά νου και προσπαθώντας να καλύψουμε κάπως το κενό που δημιούργησαν οι συνθήκες  της πανδημίας, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα στην οποία θα συμμετείχαν δύο μαθητές/μαθήτριες από κάθε συμμετέχουσα χώρα και η οποία θα συναντιόταν διαδικτυακά, προκειμένου να διαδράσει και να συνδημιουργήσει ένα μικρό ψηφιακό βιβλίο με ιστορίες/παραδείγματα social bullying.

Πράγματι, οι συναντήσεις online ξεκίνησαν και, αφού τα παιδιά συναποφάσισαν το πλαίσιο των ιστοριών τους( τόπο, κεντρικό χαρακτήρα, δημιουργία emoji), ξεκίνησαν να γράφουν τις ιστορίες τους, κάθε χώρα τη δική της. Αφού τις ολοκλήρωσαν, τις ανέβασαν στο ψηφιακό εργαλείο Storyjumper, όπου δημιουργήθηκε ένα ψηφιακό βιβλίο με όλες τις ιστορίες. Για να ενισχυθεί η διάσταση της συνεργασίας και της διάδρασης κάθε χώρα ανέλαβε να εικονογραφήσει την ιστορία μιας άλλης χώρας. Το βιβλίο ολοκληρώθηκε με συμβουλές που έγραψαν οι μαθητές/μαθήτριες απευθυνόμενοι σε θύματα bullying.

https://www.storyjumper.com/book/read/109342956/60d8d97a7126a

Last Updated on Tuesday, 29 June 2021 09:28
 

Κυριακάτικη βόλτα στην ιστορία του τόπου μας

Κυριακάτικη βόλτα στην ιστορία του τόπου μας

Βρείτε τ απαραίτητα αρχεία για την Κυριακάτικη βόλτα στην τοπική ιστορία !

[Μετάβαση στη σελίδα]

Βρείτε μας εύκολα!

Εντοπισμός διαδρομής για το Γυμνάσιο Πλατανιά

Παιχνίδι Tablet & κινητών

Με σκοπό να μπορέσουμε να προσεγγίσουμε τα θέματα ΤΟΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ του Δήμου Πλατανιά, δημιουργήσαμε μια εφαρμογή για συσκευές android που καθοδηγεί τους μαθητές σε ένα παιχνίδι "κυνήγι Θησαυρού" 

[Δοκιμάστε την εφαρμογή]

ESPA



Νεότερα άρθρα

Δημοφιλή Άρθρα

Σύνδεσμοι

Είσοδος στο apps



Powered by Joomla!. Designed by: free Joomla theme cheap web hosting Valid XHTML and CSS.